Libanese Tabouleh Salade met Feta en Geroosterde Paprika
Een verfrissende Libanese peterseliesalade met bulgur, romige feta en geroosterde paprika. De sumak-kruiden geven dit traditionele gerecht een authentieke Midden-Oosterse smaak die perfect past bij zomerse maaltijden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de sjalot en hak de olijven. Haal de blaadjes van de takjes munt en hak deze fijn. Snijd de uitgelekte paprika's in kleine blokjes.
Voeg alles toe aan één kom en breng op smaak met de sumak, peper en zout. Verkruimel de feta door de salade en laat hem een uurtje in de koelkast staan voor je hem serveert.
Heerlijk Happen!
Geen sumak? Gebruik extra citroensap voor de zure smaak
Nutrition Facts
Libanese Tabouleh Salade met Feta en Geroosterde Paprika
Amount per Serving
Calories
245
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
22
mg
7
%
Sodium
453
mg
20
%
Potassium
452
mg
13
%
Carbohydrates
38
g
13
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
3897
IU
78
%
Vitamin C
153
mg
185
%
Calcium
155
mg
16
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.