Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Haal de kop en de kont van de boontjes en breek ze in tweeën, kook ze gaar en laat ze vervolgens "schrikken" in koud water.
Neem de wok of roerbakpan erbij en doe hierin de spekjes met de gesnipperde uien in de olijfolie. Bak ze tot het spek krokant begint te worden en voeg dan de boontjes en gekookte krieltjes toe. Schenk de witte wijnazijn en de mosterd erbij en roerbak het geheel zodat de mosterd goed verdeeld is.
Kook ondertussen de eieren.
Breng de salade op smaak met peper en zout en garneer met de eieren.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Luikse salade met boontjes en ei
Amount per Serving
Calories
559
% Daily Value*
Fat
56
g
86
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
24
g
Monounsaturated Fat
17
g
Cholesterol
491
mg
164
%
Sodium
2884
mg
125
%
Potassium
1167
mg
33
%
Carbohydrates
69
g
23
%
Fiber
25
g
104
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
71
g
142
%
Vitamin A
3129
IU
63
%
Vitamin C
46
mg
56
%
Calcium
360
mg
36
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.