Een verfijnd stoofgerecht met malse kippendijfilet, gestoofd in rijke port met verse vijgen en aromatische sjalotjes. Perfect voor speciale gelegenheden of als indrukwekkend herfst- en kerstdiner.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze door het midden. Halveer de knoflookbol. Snij 4 vijgen in kwarten.
Bestrooi de kippendijen met de persillade en bak ze rondom bruin in de koekenpan met de boter. Bak hier dan kort de sjalotten, knoflookbol en vijgen in mee. Blus af met de port en schep alles vervolgens in je stoofpan.
Schep de honing in de pan erbij en laat met het deksel op de pan de kippendijen een uurtje stoven op laag vuur.
Na het uur schep je de inhoud van de pan met een schuimspaan terug in de koekenpan en hou het warm. Verhoog de temperatuur onder de stoofpot en kook op hoog vuur het vocht in de stoofpot in tot er 1/3 over blijft. Is het nog iets te vloeibaar naar je zin voeg dan 2 tl maizena met water toe en roer tot de saus bindt.
Schep de kippendij terug bij de saus en zorg dat er overal en laagje overheen zit. Serveer met een paar partjes verse vijg en wat verse peterselie.
Heerlijk Happen!
-Serveertip voor bij dit gerecht: gebakken kastanjechampignons en een gekruid krieltje uit de airfryer. -Als je saus overhoudt kun je deze invriezen om te bepruiken bij bijvoorbeeld een biefstukje. Gebruik ruby port voor de beste smaak-prijs verhouding, tawny port voor extra complexiteit
Nutrition Facts
Luxe Kippendij Stoofpot met Port en Vijgensaus
Amount per Serving
Calories
543
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
13
g
Cholesterol
175
mg
58
%
Sodium
223
mg
10
%
Potassium
365
mg
10
%
Carbohydrates
11
g
4
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
527
IU
11
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
22
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.