Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Hak de macadamia noten in stukjes.
Neem je mengkom erbij en doe hierin het bakpoeder, zout, baking soda en de bloem en mix het geheel.
In een andere kom doe je de roomboter ( zacht op kamertemperatuur) en de 3 soorten suiker. Met je handmixer klop je het tot het romig is. Voeg dan één voor één de eieren toe en de vanille essence.
Verlaag de snelheid naar laag en mix beetje voor beetje de bloem bij de suikermix. Mix tot je een mooi deeg hebt. Voeg dan de noten en de chocolade chips toe.
Leg het deeg in een stuk huishoudfolie in de koelkast voor 30 minuten.
Verwarm je oven voor op 185 graden.
Weeg 40 gram van het deeg af en rol er een balletje van. Dat hoeft niet super stevig gerold te zijn. Herhaal tot al het deeg op is. Per keer kun je 9 balletjes bakken op een grote bakplaat met bakpapier bekleed. Niet meer want het deeg zal uitzetten!
Bak de koekjes 12 tot 13 minuten tot de randjes mooi goudbruin zijn. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen op het bakpapier daarna kun je ze op een rekje leggen om verder af te koelen. ( Wil je alle koeken precies even groot hebben neem dan een stalen kookring erbij en zet deze als de koeken direct uit de oven komen om 1 koek heen en draai rondjes zodat de koek binnen de ring beweegt. Herhaal met de andere koeken, je zult zien dat ze dan dezelfde grootte zullen hebben).