Je ziet ze tegenwoordig best vaak bij de bakker of in de supermarkt liggen. Van die lekkere dikke koeken, ja niet heel goed voor de lijn, maar wat zijn ze lekker! Ik zal je een geheim vertellen ze zijn super makkelijk zelf te maken. In nog geen half uur heb jij deze macadamia chocolade chip cookies op je aanrecht liggen. Je kunt ze warm eten, maar afgekoeld smaken ze ook prima en zijn ze makkelijk te bewaren. Koekjes bakken is natuurlijk een leuke bezigheid om met je kinderen te doen. koekjes recept
Het recept is zo gemakkelijk daar kunnen ze prima bij helpen. Leuk taakje: het afwegen van de balletjes en zorgen dat èlk balletje even zwaar weegt. Uit dit recept haal je ongeveer 30 koeken, deze hebben een “medium” maatje. Als je echt van die lekkere grote koeken wilt dan verdubbel je gewoon het gewicht van de balletjes. Dan haal je dus een 15 koeken eruit.

Macadamia chocolade chip cookies
We maken deze macadamia chocolade chip cookies met macadamia noten. Maar je kunt deze ook vervangen voor andere noten zoals pecan of pistache. Koekjes bakken als deze is heel gemaakelijk en je kunt het als een basisrecept gebruiken. Probeer ze eens met witte chocolade of anders met roze chocolade. Ja dat bestaat echt, dat het Ruby chocolade. Bijna alle producten in deze koeken komen bij KoRo.nl vandaan. Daar kun je alles gemakkelijk in bulk bestellen. Maar je kunt het ook bij je supermarkt kopen.


Macadamia chocolade chip cookies
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 400 gram bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl zout
- 225 gram ongezouten roomboter
- 125 gram lichte basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 2 tl vanille essence
- 125 gram gehakte macadamia noten
- 125 gram chocolade chips
En zo maak je het:
- Hak de macadamia noten in stukjes.
- Neem je mengkom erbij en doe hierin het bakpoeder, zout, bakpoeder, baking soda en de bloem en mix het geheel.
- In een andere kom doe je de roomboter ( zacht op kamertemperatuur) en de 3 soorten suiker. Met je handmixer klop je het tot het romig is. Voeg dan één voor één de eieren toe en de vanille essence.
- Verlaag de snelheid naar laag en mix beetje voor beetje de bloem bij de suikermix. Mix tot je een mooi deeg hebt. Voeg dan de noten en de chocolade chips toe.
- Leg het deeg in een stuk huishoudfolie in de koelkast voor 30 minuten.
- Verwarm je oven voor op 185 graden.
- Weeg 40 gram van het deeg af en rol er een balletje van. Dat hoeft niet super stevig gerold te zijn. Herhaal tot al het deeg op is. Per keer kun je 9 balletjes bakken op een grote bakplaat met bakpapier bekleed. Niet meer want het deeg zal uitzetten!
- Bak de koekjes 12 tot 13 minuten tot de randjes mooi goudbruin zijn. Haal het bakblik uit de oven en laat even afkoelen op het bakpapier daarna kun je ze op een rekje leggen om verder af te koelen. ( Wil je alle koeken precies even groot hebben neem dan een stalen kookring erbij en zet deze als de koeken direct uit de oven komen om 1 koek heen en draai rondjes zodat de koek binnen de ring beweegt. Herhaal met de andere koeken, je zult zien dat ze dan dezelfde grootte zullen hebben).
- Herhaal tot alle koeken gebakken zijn.
- Heerlijk Happen!
Zin om nog meer te bakken? Dat kan probeer dan deze ook eens:
- Deze heerlijke chocolade fudge scones voor een fijne high-tea.
- Of wat dacht je van deze super lekkere mascarpone slagroom cakerol?
- Ga je voor hartig dan kun je deze fijne zoute Franse kaaskoekjes maken.

koekjes recept
Deze zijn echt lekker!
Gemaakt en echt heerlijk!
Als ze nog een beetje war zijn, zo lekker!
Pingback: Mascarpone slagroom aardbeienschelp - Heerlijke Happen
Pingback: Lekkere zoete speltmeel havermout chocolade koeken - Heerlijke Happen
Pingback: Huisgebakken brood met speculaasjes - Heerlijke Happen
Pingback: Zachte Siciliaanse amaretti koekjes - Heerlijke Happen