300grmafaldine pasta - (gewone spaghetti mag ook )
4portobello's
200mlkookroom
3elmascarpone
200grParmezaanse kaas - ook voor de garnering
75 mlwitte wijn
3tenenknoflook gehakt
2elolijfolie
verse basilicum - handjevol basilicum
1bakje cressen voor garnering
peper - naar smaak
zout - naar smaak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de portobello's in plakken. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de portobello-plakjes mooi bruin. Bestrooi met wat zout en peper.
Kook ondertussen de mafaldine pasta in een pan met ruim kokend water en zout. Ongeveer 8 tot 10 minuutjes.
Haal de gebakken portobello’s uit de pan en zet even apart. Doe eventueel nog wat olijfolie in dezelfde pan en voeg de witte wijn toe. Breng kort aan de kook
Voeg de mascarpone, kookroom en gehakte knoflook toe. Roer goed door tot een gladde saus.
Zet het vuur laag, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gekookte pasta en de gebakken portobello’s door de saus.
Pak de borden erbij en schep op, maak af met de basilicum en cressen en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.