Mafaldine pasta met portobellosaus

Mafaldine pasta met portobellosaus

Pasta, wie is er niet gek op? Veelal zijn de lekkerste pasta’s degene die het makkelijkste te maken zijn. Met maar een paar ingrediënten zodat de smaken lekker puur blijven. En een groot voordeel hiervan is dat het ook zo op tafel staat! Natuurlijk zijn er talloze soorten pasta te vinden en vind ik het leuk om eens aan de slag te gaan met een andere pastasoort dan spaghetti. De ribbeltjes bij deze pasta zorgen ervoor dat de saus er lekker tussen blijft hangen. En het eet ook heel anders dan met de vork rondjes te draaien op je lepel. Of snijd jij je pasta en eet je met mes en vork? Dit keer dus mafaldine pasta met portobellosaus.

Mafaldine pasta met portobellosaus
De ribbeltjes houden de saus “vast”.
Mafaldine pasta met portobellosaus

Mafaldine pasta met portobellosaus

Een lekkere ribbel pasta met een super zachte saus erbij.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: mafaldine pasta, mascarpone, portobello
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • pasta pan

Ingrediënten:

  • 300 gr mafaldine pasta (gewone spaghetti mag ook )
  • 4 portobello's
  • 200 ml kookroom
  • 3 el mascarpone
  • 200 gr Parmezaanse kaas
  • 75 ml witte wijn
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • verse basilicum
  • verse cressen
  • peper / zout

En zo maak je het:

  • Snijd de portobello's in plakken. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de portobello-plakjes mooi bruin. Bestrooi met wat zout en peper.
  • Kook ondertussen de mafaldine pasta in een pan met ruim kokend water en zout. Ongeveer 8 tot 9 minuutjes.
  • Schep de gebakken portobello's uit de pan ,schenk er nog wat olijfolie in en de 75 ml witte wijn. Breng aan de kook en voeg de mascarpone en kookroom en gehakte knoflook toe. Roer de saus goed, dan mag de Parmezaanse kaas erbij en schep de pasta en portobello's erbij.
  • Schep alles goed om zodat de saus lekker over de hele pasta zit.
  • Pak de borden erbij en schep op, maak af met de basilicum en cressen en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Mafaldine pasta met portobellosaus
Lekker met de gebakken Portobello’s.

Mafaldine pasta met portobellosaus

Mafal-watte? De naam van deze pasta is niet zo bekend als de gewone spaghetti. We kennen hem ook wel onder de naam reginette , Mafalda of mafalde. Het ziet er dus uit als lange geribbelde linten, ze zijn ongeveer een centimeter breed. Maar het bereiden gaat gewoon precies op dezelfde manier als gewone pasta. Water en zout en dan een minuut of 8 tot 10 koken.

De pasta heeft zijn naam te danken aan Prinses Mafalda. Geboren in Rome 1902. Ze trouwde met Prins Philipp van Hesse, een Duitse prins. Helaas ook lid van de Nazi partij. Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg Hitler echter het idee dat ze tegen de partij was en liet haar arresteren. Uiteindelijk is ze haar leven verloren in Buchenwald concentratiekamp op 41 jarige leeftijd. Later heeft de Italiaanse regering haar een eigen postzegel gegeven en heeft de mafaldine zijn naam gekregen.

Pasta, pasta, pasta, wie is er niet gek op? Veelal makkelijk en snel op tafel probeer deze maar eens:

Mafaldine pasta met portobellosaus
Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn!
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

6 gedachten over “Mafaldine pasta met portobellosaus”

  1. Pingback: Burrata pasta met verse groenten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Bloemkool crispy's met pesto orzo - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Watermeloen met burrata en nootjes - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Postelein pesto met verse munt - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Gevulde jumbo pasta schelpen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept