Traditionele sucadelapjes die 3 uur zachtjes stoven tot draadjesvlees. Met witte uien, tijm, steranijs en een geheime mosterdboterham voor extra smaak en binding.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat eerst de lapjes op kamertemperatuur komen.
Maak de uien schoon en daarna snipper je ze, neem een braadpan erbij en verhit hierin de boter. Laat de sucadelappen aan beide kanten mooi bruin worden. Voeg dan de uiensnippers toe en laat deze even meebakken. Strooi wat peper en zout in de pan.
Giet daarna net zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder water staat. Vervolgens voeg je de takjes tijm, de steranijs en de witte wijnazijn toe.
Besmeer een boterham met een dikke laag mosterd en leg het daarna met de mosterdkant naar beneden bovenop het vlees.
Breng het vocht in de pan aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Leg het deksel op de pan en laat nu het vlees drie uur stoven. Let op het vocht mag daarbij niet koken.
Ik heb na een uur de steranijs eruit gehaald zodat hij wel wat smaak heeft afgegeven maar het niet te overheersend wordt.
Let op: Het vlees moet 3 uur zachtjes pruttelen, niet koken!Maak vooruit: Dit gerecht smaakt de volgende dag nóg lekkerder. Bewaar in de koelkast tot 3 dagen
Nutrition Facts
Malse Sucadelapjes met Mosterd en Tijm
Amount per Serving
Calories
224
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.03
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.02
g
Monounsaturated Fat
0.03
g
Sodium
2
mg
0
%
Potassium
89
mg
3
%
Carbohydrates
5
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
38
IU
1
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
17
mg
2
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.