Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verhit je oven voor op 175 graden.
Snijd de bloemkool in plakken, je zult de buitenkanten niet gebruiken, deze kun je bewaren voor een bloemkoolsoepje. Ik haalde uit één bloemkool 4 plakken.
Leg de plakken op een bakblik bekleed met bakpapier en bestrijk ze aan beide zijdes met wat olijfolie. Verdeel de kruidenmix over de bloemkool. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot de bloemkool zachter is.
Haal het hele blik uit de oven en schep op elke plak wat pastasaus, verdeel met de bolle kant van een lepel. Strooi daarop de Parmezaanse kaas en de gehakte olijven en zet in de oven op grillstand.
Zodra de kaas mooi gesmolten en goudbruin is haal je ze uit de oven en bestrooi evt met nog wat verse basilicum.
Serveer bijvoorbeeld met een burrata salade en dan Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Margherita bloemkool steak
Amount per Serving
Calories
196
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
26
mg
9
%
Sodium
1281
mg
56
%
Potassium
281
mg
8
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
716
IU
14
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
473
mg
47
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.