Margherita bloemkool steak

Margherita bloemkool steak

Geschatte leestijd: 3 minuten

Bloemkool is eigenlijk een beetje een saaie groente toch? Gekgenoeg is het wel een favoriete groente van mijn dochter, die eet het graag zonder sausje gewoon met een beetje zout erop. Dat vind ik dan weer nèt iets te simpel, dus maken we deze Margherita bloemkool steak. Een lekkere plak bloemkool die we als een pizza Margherita aankleden. Super simpel, heel lekker en ook niet ingewikkeld om te maken.

Margherita bloemkool steak
Lekker met wat vers gesneden basilicum erop.

Margherita bloemkool steak

Je zult niet de hele bloemkool gebruiken want de zijkanten hebben we niet nodig. Deze gooi je natuurlijk niet weg, gebruik ze in een soepje. Onderaan deze blog staat trouwens een heel fijn soeprecept daarvoor. Variatiemogelijkheden genoeg trouwens. De saus, de kruiden, de kaas, je kunt het allemaal voor wat anders vervangen en helemaal naar jouw eigen smaak maken.

Wat gehakte olijven erop, ik ben dol op olijven.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Margherita bloemkool steak

Margherita bloemkool steak

Een lekkere plak bloemkool rijkelijk belegd met tomatensaus en kaas!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 75 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, groene olijven, Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 196kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 hele bloemkool - in 4 plakken gesneden
  • 150 ml pastasaus
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 groene olijven - fijngehakt
  • 1 el persillade kruidenmix - (of Italiaanse kruidenmix)
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verhit je oven voor op 175 graden.
  • Snijd de bloemkool in plakken, je zult de buitenkanten niet gebruiken, deze kun je bewaren voor een bloemkoolsoepje. Ik haalde uit één bloemkool 4 plakken.
  • Leg de plakken op een bakblik bekleed met bakpapier en bestrijk ze aan beide zijdes met wat olijfolie. Verdeel de kruidenmix over de bloemkool. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuutjes tot de bloemkool zachter is.
  • Haal het hele blik uit de oven en schep op elke plak wat pastasaus, verdeel met de bolle kant van een lepel. Strooi daarop de Parmezaanse kaas en de gehakte olijven en zet in de oven op grillstand.
  • Zodra de kaas mooi gesmolten en goudbruin is haal je ze uit de oven en bestrooi evt met nog wat verse basilicum.
  • Serveer bijvoorbeeld met een burrata salade en dan Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Bloemkool, beetje saaie groente eigenlijk hè? Not to worry, ik heb hier zeker nog een aantal hele fijne receptjes mee gemaakt. Deze wil je echt eens proberen, en dan zal het vaker bij je op tafel staan.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Margherita bloemkool steak

Start » Recepten » Vegetarisch » Margherita bloemkool steak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept