Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Roosterde groene paprika's op open vuur. Dat kan op je gaskookplaat, of op een bbq. Geen van beide? Dan in je oven onder de grill op de hoogste stand, telkens even draaien als het vel zwartgeblakerd is. Leg ze daarna in een schaal en dek direct af met vershoudfolie en laat staan voor een 20 minuutjes.
Knijp de tenen knoflook uit in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Bak op laag vuur tot de knoflook begint te geuren. Strooi er wat peper en zout bij en het korianderpoeder en schenk de tomatenblokjes uit blik erbij. Zet op laag vuur en laat even pruttelen.
Haal de paprika's uit de kom en schrap het vel er vanaf. Snijd de paprika's in blokjes en verwijder de pitjes uit de binnenkant.
Voeg de paprikablokjes toe aan de koekenpan en mix het geheel goed, en voeg de gehakte peterselie en chilivlokken toe. Laat nog eventjes pruttelen en dan is hij klaar.