Marokkaanse taktouka paprika salade

Marokkaanse Taktouka Paprika Salade – Authentiek Kruidig Recept

🕒 Bereidingstijd: 35 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆

Ontdek deze authentieke Marokkaanse taktouka paprika salade, een kruidig gerecht dat ik dagelijks at tijdens mijn verblijf in Marrakech. Met geroosterde groene paprika’s, tomatenblokjes en aromatische kruiden creëer je in 35 minuten een veelzijdig bijgerecht dat perfect past bij mezze-plateaus of als onderdeel van Mediterraanse tapas. Het geheime ingrediënt? Die heerlijke rooksmaak van de over open vuur geroosterde paprika’s!

Marokkaanse taktouka paprika salade

Ingrediënten voor Taktouka Paprika Salade

Soms staat er een gerecht een lange tijd op mijn to-cook lijstje, zo ook met deze Marokkaanse taktouka paprika salade. Zo schepte ik hem dagelijks op bij het buffet in het hotel toen ik in Marrakech was. Maar hij zit ook vaak bij een mezze-plateau of bij andere Mediterraanse tapas-tafels. Voor de mensen die me al lang volgen en goed kennen zie zullen verbaasd zijn over het gebruik van koriander in dit gerecht. Jullie weten dat ik totaal niet van koriander hou, maar hier valt het wel mee dus omdat we geen verse koriander gebruiken. Daarvoor pak ik altijd peterselie. Dit gerecht smaakt het beste als je het eigenlijk een dagje laat staan.

Roostermethoden: Gas, BBQ of Oven

We branden de paprika’s op open vuur, dat geeft ook extra smaak aan je gerecht. Nu heeft natuurlijk niet iedereen meer gas tegenwoordig. Het kan ook op je bbq, of anders gewoon op de hoogste grillstand in je oven. Het velletje mag echt goed zwart worden, we halen het erna af, maar die rooksmaak zit dan wel in het vruchtvlees. Hou jij van pittig? Voeg dan gewoon extra chilivlokken toe.

Serveersuggesties en Variaties

• Als onderdeel van een mezze-plateau met hummus, tabbouleh en pita
• Bij gegrild vlees of vis als frisse bijgerecht
• Op geroosterd brood als vegetarische lunch
• Als dip met crackers of groentesticks

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Marokkaanse taktouka paprika salade

Authentieke Marokkaanse Taktouka met Geroosterde Paprika’s

Een traditioneel Marokkaans gerecht met geroosterde groene paprika’s, tomatenblokjes en aromatische kruiden. Door de paprika’s over open vuur te roosteren krijgt deze taktouka een heerlijke rooksmaak. Perfect als bijgerecht bij mezze of als onderdeel van een Mediterraanse tapas-tafel. Smaakt het beste na een dag intrekken in de koelkast.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 2 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: groene paprika, paprikapoeder, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Roosterde groene paprika's op open vuur. Dat kan op je gaskookplaat, of op een bbq. Geen van beide? Dan in je oven onder de grill op de hoogste stand, telkens even draaien als het vel zwartgeblakerd is. Leg ze daarna in een schaal en dek direct af met vershoudfolie en laat staan voor een 20 minuutjes.
  • Knijp de tenen knoflook uit in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Bak op laag vuur tot de knoflook begint te geuren. Strooi er wat peper en zout bij en het korianderpoeder en schenk de tomatenblokjes uit blik erbij. Zet op laag vuur en laat even pruttelen.
  • Haal de paprika's uit de kom en schrap het vel er vanaf. Snijd de paprika's in blokjes en verwijder de pitjes uit de binnenkant.
  • Voeg de paprikablokjes toe aan de koekenpan en mix het geheel goed, en voeg de gehakte peterselie en chilivlokken toe. Laat nog eventjes pruttelen en dan is hij klaar.
  • Heerlijk Happen!
Gas: Direct over de vlam draaien tot het vel zwart is

BBQ: Op het rooster leggen en regelmatig draaien

Oven: Onder de grill op hoogste stand, telkens draaien
Nutrition Facts
Authentieke Marokkaanse Taktouka met Geroosterde Paprika’s
Amount per Serving
Calories
84
% Daily Value*
Fat
 
2
g
3
%
Saturated Fat
 
0.3
g
2
%
Polyunsaturated Fat
 
0.4
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Sodium
 
31
mg
1
%
Potassium
 
722
mg
21
%
Carbohydrates
 
17
g
6
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
9
g
10
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1375
IU
28
%
Vitamin C
 
165
mg
200
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Paprika is een veel gebruikte groente hier in de keuken. ik heb dan zeker nog meer lekkere recepten voor je, bekijk onderstaande maar eens en ga er lekker mee aan de slag!

Pasta in paprikasaus met hüttenkäse

Gegrilde paprika salade met burrata

Kippendijenstoof met paprika en olijven

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Marokkaanse Taktouka Paprika Salade – Authentiek Kruidig Recept

2 gedachten over “Marokkaanse Taktouka Paprika Salade – Authentiek Kruidig Recept”

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept