Maak zelf eenvoudig deze heerlijke Indonesische martabak! Een knapperige, gevulde pannenkoek, perfect als snack of bijgerecht. Dit recept van gast foodie Cynthia gebruikt loempiavellen voor een snelle bereiding.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat de loempiavellen ruim van te voren ontdooien: haal de vellen uit het pak en leg er een vochtige doek over om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Snijd de preien in ringen, zowel het groene als het witte gedeelte, de ui in stukken en zet dit opzij. Schil de knoflookteentjes. ( was de prei goed om het zand te verwijderen).
Rul het gehakt in een koekenpan en breng dit op smaak met ½ tl peper, 1 tl zout en 2 tl masala poeder. Pers ook de knoflookteentjes erboven uit. Laat afkoelen en zet dit opzij.
Kluts in een grote kom de eieren los, voeg naar eigen smaak wat zout en peper toe. Doe hierbij het gerulde gehakt en meng dit goed door elkaar. Vul dit eimengsel aan met de helft van het preimengsel en uisnippers.
Trek één loempiavel los, leg dit diagonaal op je werkblad.( op een snijplank ofzo of een diep bord) Zorg ervoor dat een punt van de loempiavel naar je gericht is. Vul met 1 eetlepel ei/gehaktmengsel in het middel van dit vel, en vul dit aan met een handjevol rauwe prei en ui.
Vouw de linker-en rechterkant naar elkaar toe. De randen moeten elkaar wel overlappen. Daarna de onderste kant en tot slot sluit je af met de bovenste punt. Maak de randen met wat water nat, zodat de martabak beter sluit.
Verwarm wat olie in een koekenpan. Hoeft niet te veel, de martabakpakketjes worden gebakken en hoeven niet onder de olie te staan. Leg de martabak in de pan, met het vouwgedeelte onderop. Tijdens het bakken worden de martabak pakketjes hierdoor gesloten.
Bak ze op half vuur en elke kant 2 minuten. Bak ze per stuk of per 2, afhankelijk hoe groot je ze hebt gemaakt en hoe groot je koekenpan is. Alleen het ei moet hierbij garen. Immers, de vleesvulling is al gaar en hoe heerlijk is het als de groenten nog hun krokante bite behouden!
Laat de martabak pakketjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met wat zoetzure atjar of met heerlijke zoete chilisaus. Altijd lekker!