Voor de gezamenlijke bbq wilde ik eens een lekkere salade maken. verfrissend en niet te zwaar op de maag. Je eet toch al snel teveel met al die schalen en kommen op tafel.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de komkommer. Schil deze en snij ze door het midden. Met een lepel schrap je de zaadlijsten uit de komkommer. Daarna snij je ze in dunne plakjes. Doe ze alvast in een kom.
De courgette snij je ook door het midden en in dunne plakjes. Vervolgens blancheer je ze een minuutje of 3 in een pan met kokend water. Giet daarna de cougrette in een vergiet en laat goed uitlekken.
De rode ui kun je snipperen of ook in hele dunne plakjes snijden.
Mix het geheel in de kom zodat de groenten goed verdeeld zijn en strooi er lekker wat verse basilicumblaadjes over.
Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Klop het tot een mooie gladde dressing en voeg dat toe aan de schaal met de groenten. Even husselen en klaar is je salade.
Wil je wat meer pit? Voeg dan een pepertje toe aan de dressing.
Nutrition Facts
Mediterraanse komkommersalade met courgette
Amount per Serving
Calories
21
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Cholesterol
0.4
mg
0
%
Sodium
8
mg
0
%
Potassium
46
mg
1
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
0.4
g
1
%
Vitamin A
11
IU
0
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
11
mg
1
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.