Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de koekenpan erbij en rooster hier eerst kort het amandelschaafsel in. Schep ze op een schoteltje zodra ze lichtbruin kleuren en laat afkoelen tot gebruik.
Voeg de spekjes toe aan de koekenpan en bak deze tot ze lekker krokant zijn. Laat ze in een vergiet boven een schaaltje even uitlekken.
Pel de minneola en verwijder de witte velletjes van de buitenkant. Snij de minneola in plakjes en halveer deze.
Neem de borden erbij en verdeel hier de rucola over. Leg de minneola erop en druppel wat olijfolie over de hele salade.
Maak de salade af door het amandelschaafsel, de pijnboompitten, de spekjes en het maanzaad erop te strooien.
In dit recept gebruikte ik ook nog de blaadjes van het uiteinde van een venkel. Heb je geen verse venkel in huis, dan kun je voor wat extra smaak altijd nog wat venkelzaadjes erbij strooien.
Nutrition Facts
Minneola salade met uitgebakken spekjes
Amount per Serving
Calories
239
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
7
g
Monounsaturated Fat
3
g
Sodium
885
mg
38
%
Potassium
78
mg
2
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
12
IU
0
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
51
mg
5
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.