Minneola salade met uitgebakken spekjes

Minneola salade met uitgebakken spekjes

Salades zijn een eindeloze bron van inspiratie. De hoeveelheid verschillende groenten of fruit die je ervoor kunt gebruiken is enorm. Sommige mensen zijn niet zo fan van het gebruik van fruit in een hartig gerecht maar ik hou ervan. De minneola’s in deze minneola salade met uitgebakken spekjes zijn super sappig en lekker zoet. Wist jij dat deze vrucht een kruising is tussen een grapefruit en een mandarijn? Hou je dus niet zo van de wat bittere smaak van de grapefruit dan is dit een ideale vervanger daarvoor. De schil komt heel makkelijk los van de vrucht en hij is daardoor ook nog eens makkelijker te pellen dan de grapefruit. Omdat deze vrucht zo sappig is heb ik de dressing super basic gehouden in deze salade. We kiezen voor alleen een beetje olijfolie. Wél van goede kwaliteit natuurlijk!

Minneola salade met uitgebakken spekjes

Minneola salade met uitgebakken spekjes

Een heerlijke fris zoete salade met minneola en gebakken spekjes.
Bereidingstijd15 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: amandelen, maanzaad, minneola, rucola, spek
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten

  • 2 minneola's
  • 100 gram spekjes
  • 1 handvol amandel snippers
  • 3 el granaatappelpitjes
  • olijfolie
  • 1 el maanzaad
  • 1 zak rucola

Instructies

  • Neem de koekenpan erbij en rooster hier eerst kort het amandelschaafsel in. Schep ze op een schoteltje zodra ze lichtbruin kleuren en laat afkoelen tot gebruik.
  • Voeg de spekjes toe aan de koekenpan en bak deze tot ze lekker krokant zijn. Laat ze in een vergiet boven een schaaltje even uitlekken.
  • Pel de minneola en verwijder de witte velletjes van de buitenkant. Snij de minneola in plakjes en halveer deze.
  • Neem de borden erbij en verdeel hier de rucola over. Leg de minneola erop en druppel wat olijfolie over de hele salade.
  • Maak de salade af door het amandelschaafsel, de pijnboompitten, de spekjes en het maanzaad erop te strooien.

Notities

In dit recept gebruikte ik ook nog de blaadjes van het uiteinde van een venkel. Heb je geen verse venkel in huis, dan kun je voor wat extra smaak altijd nog wat venkelzaadjes erbij strooien. 
Minneola salade met uitgebakken spekjes
Een heerlijk geurende salade door het gebakken amandelschaafsel.

Minneola salade met uitgebakken spekjes

In dit gerecht gebruiken we maanzaad. In Nederland tref je deze vooral aan op brood. Grappig weetje over deze zaadjes is dat ze sporen bevatten van de actieve stoffen in opiaten. ( Zo wordt heroïne ook gemaakt van papaverbollen). No worries je gaat niet gek doen van een paar maanzaadjes 😉 , maar zou je een uitgebreide drugstest doen dan slaat deze dus wél aan als je maanzaadjes hebt gegeten…

Nog meer lekkere salades waarin ik fruit verwerkt hebt? Probeer eens één van deze:

Minneola salade met uitgebakken spekjes

Minneola salade met uitgebakken spekjes

De keuze voor een olijfolie als dressing is gemaakt omdat de minneola zelf al heel sappig zijn. Als je er nog meer dressing overheen zou doen ben ik bang dat het een te natte salade zal worden. Ik koos voor een extra vergine olijfolie. Hierin kun je natuurlijk variatie aanbrengen door bijvoorbeeld een walnoten of andere soort olie te gebruiken.

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *