De winter komt weer om de hoek kijken. Het ideale moment dus om weer aan de slag te gaan met stamppotten. Lekker oerHollandse gerechten met een flinke rookworst en spek.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen als eerste met de aardappels, schil ze en snij ze door het midden. Neem een pan met ruim voldoende water erbij en doe hier zout in. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
In een andere pan kook je daarnaast de in stukjes gehakte snijbonen gaar in ongeveer 12/14 minuten.
Neem een koekenpan erbij en bak hierin de speklappen krokant, ik koop ze altijd ongekruid zo dat ik dat naar eigen smaak kan doen.
In een klein koekenpannetje bak je ook de spekblokjes krokant en giet het vet daarvan in een klein kommetje.
De rookworst stoomde ik gaar in 20 minuten in mijn stoomoven, heb je deze nu niet kook hem dan volgens instructies in water.
Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan doe hier het scheutje melk, blokje roomboter en het opgevangen vet van de spekblokjes bij en stamp het tot een grove puree. Breng daarna op smaak met vers gemalen peper. Voeg daarna de spekblokjes en de snijbonen toe en mix het geheel door elkaar.
Nutrition Facts
Oeraardappel stamp met snijbonen
Amount per Serving
Calories
453
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
12
mg
4
%
Sodium
146
mg
6
%
Potassium
32
mg
1
%
Carbohydrates
0.4
g
0
%
Fiber
0.03
g
0
%
Sugar
0.01
g
0
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
7
IU
0
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
2
mg
0
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.