Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zet eerst je bbq aan zodat hij goed verhit is als we zo aan de slag gaan.
De gekookte kreeft hak je met een heel scherp mes door het midden. Dit doe je door het mes tussen zijn kop en rug te zetten en dan in een horizontale lijn met een ferme "tjak" het mes er doorheen te duwen. Eerst de kop en dan de staart. Dan is hij door het midden. Haal de darm eruit en besmeer hem flink met de zachte kruidenboter.
Maak met aluminiumfolie pakketjes om de vongole en amandelschelpen in te doen. Vul beide pakketjes met de gesloten en gewassenn schelpen. Doe er per pakketje 50ml wijn bij en breng op smaak met zout, peper, wat vers gehakte peterselie en een klodder kruidenboter. Vouw ze goed dicht.
De garnalen laten we in hun schilletje zitten, deze hussel je een beetje in een kommetje met olijfolie, wat zout en peper.
Dan kunnen de pakketjes op de bbq, de kreeft en de garnalen. De kreeft leg je natuurlijk op zijn rug zodat het snijvlak naarboven ligt. De pakketjes moeten een paar minuutjes op hoog vuur gegrild worden zodat de schelpen open gaan staan.
Neem de schalen erbij en serveer met een halve citroen, schep voorzichtig alle zeevruchten op de schaal. En dan kan het genieten beginnen.
Heerlijk Happen!
Een notenkraker kan eventueel gebruikt worden om de scharen van de kreeft open te kraken. En anders een ferme tik met een zwaar mes. Serveer met lekker stokbrood en kruidenboter.
Nutrition Facts
Op de bbq gegrilde zeevruchten schotel
Amount per Serving
Calories
409
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Protein
2
g
4
%
Calcium
3
mg
0
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.