Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
Haal met een aardappelschilmes de schil van de pompoen. Ook schrap je de wortels schoon en haal je het buitenste vel van de uien en de knoflooktenen eraf. Snij vervolgens alle groente in grove stukken.
Neem een grote ovenschaal erbij of het bakblik van je oven en leg hier de groente en de knoflook op. Bestrooi met de peper en druppel er olijfolie overheen.
Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuutjes tot de randjes van de groente zwart kleuren.
In een grote soeppan kieper je de ovenschaal leeg en voeg hier een halve liter water en het bouillonblokje aan toe. Laat het geheel nog even 10 minuutjes pruttelen en pak dan je staafmixer erbij. Mix het geheel tot een gladde soep
Nutrition Facts
Oranje boven Leve de pompoen
Amount per Serving
Calories
160
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.3
g
2
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
120
mg
5
%
Potassium
1923
mg
55
%
Carbohydrates
35
g
12
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
20
g
22
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
17352
IU
347
%
Vitamin C
144
mg
175
%
Calcium
131
mg
13
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.