Oranje boven Leve de pompoen

Oranje boven Leve de pompoen

Nog steeds te verkrijgen in de supermarkt en nog steeds super lekker: de pompoen. En dit keer verwerkte ik hem in een heerlijke soep. Een oranje soep wel te verstaan. Met bijna alleen maar oranje groente die ik eerst lekker in de oven gegrild heb. De pompoen die ik gebruikt heb waren delen van een flespompoen waarmee ik pompoensteaks had gemaakt. En niets makkelijker dan deze overgebleven stukken tot een lekker soepje te verwerken. Uit volle borst: “Oranje boven Leve de pompoen” 😉

Dit heb je nodig:

  • halve flespompoen ( of 1 kleintje )
  • 1 oranje paprika
  • 6 wortels
  • 2 witte uien
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • vers gemalen peper
  • olijfolie
Oranje boven Leve de pompoen
Het lepeltje en het mooie schaaltje heb ik cadeau gekregen.

En zo maak je het:

Verwarm eerst je oven voor op 200 graden

Haal met een aardappelschilmes de schil van de pompoen. Ook schrap je de wortels schoon en haal je het buitenste vel van de uien en de knoflooktenen eraf. Snij vervolgens alle groente in grove stukken.

Neem een grote ovenschaal erbij of het bakblik van je oven en leg hier de groente en de knoflook op. Bestrooi met de peper en druppel er olijfolie overheen.

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuutjes tot de randjes van de groente zwart kleuren.

Oranje boven Leve de pompoen

In een grote soeppan kieper je de ovenschaal leeg en voeg hier een halve liter water en het bouillonblokje aan toe. Laat het geheel nog even 10 minuutjes pruttelen en pak dan je staafmixer erbij. Mix het geheel tot een gladde soep en dan : Heerlijk Happen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *