380gramTrofie ( pasta soort ) - of spaghetti als alternatief
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pel de knoflook en rasp de pecorino Romano en de Parmezaanse kaas. Doe de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten, beide kazen, en de helft van de olijfolie in een vijzel of keukenmachine.
Zet de keukenmachine aan en vermaal alles of ga vermaal alles met de vijzel. Voeg tijdens het vermalen, rustig de andere helft van de olijfolie toe.
De pesto moet een mooie smeuïge massa en zijn en het moet goed op smaak zijn.Mocht je de pesto als tapenade gebruiken kun je het je hem het beste zo laten.
Wil je deze echter als pastasaus gebruiken, haal de pesto dan uit de keukenmachine/vijzel en doe deze in een schaal. Voeg de ricotta toe en roer deze er goed doorheen, zodat het één geheel wordt. De ricotta geeft een romige smaak en textuur, wat ideaal is voor de pasta.
Kook de trofie beetgaar in een pan met water en zout. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Pesto hoef je niet warm te maken voor pasta. Voeg enkel wat kookvocht toe aan de pesto.
Roer dit goed door en meng het vervolgens met de pasta. Garneer nog met extra parmezaanse kaas!
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Originele pesto Genovese – zelf maken in 10 minuten
Amount per Serving
Calories
821
% Daily Value*
Fat
46
g
71
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
23
g
Cholesterol
34
mg
11
%
Sodium
379
mg
16
%
Potassium
445
mg
13
%
Carbohydrates
76
g
25
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
1585
IU
32
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
403
mg
40
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.