Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddenstoelen de hoofdrol.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.
Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.
In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.
Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.
Nutrition Facts
Paddenstoelen quiche
Amount per Serving
Calories
324
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
124
mg
41
%
Sodium
83
mg
4
%
Potassium
129
mg
4
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
189
IU
4
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Calcium
32
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.