Paddestoelen quiche met persillade

Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol. Deze tijd van het jaar zijn er weer cantharellen, eekhoorntjesbrood en allerlei andere lekkere paddestoelen te verkrijgen. Wist jij trouwens dat een andere naam voor de cantharel ” hanenkam” is? Deze zwam is goed lang houdbaar en ook zelfs schoon gemaakt in te vriezen. Helaas is het wel een kwetsbare soort en komt hij een stuk minder voor dan vroeger. In de supermarkt liggen nu bakjes met heerlijke paddestoelehncombinaties en daar gaan we deze paddestoelen quiche mee maken. paddenstoelen quiche kaas

Paddestoelen quiche paddenstoelen quiche kaas

En zo maak je de Paddestoelen quiche:

-Om te beginnen, is het belangrijk dat je eerst de paddestoelen goed schoonmaakt voordat je ze gaat bereiden. Zorg ervoor dat je ze voorzichtig afveegt met een speciaal champignon-borsteltje. Als je champignons hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om ze in kwarten te snijden, terwijl je de paddestoelen gewoon heel laat. Het is interessant om op te merken dat de paddestoelen aanzienlijk krimpen tijdens het bakken, waardoor ze een heel andere textuur krijgen.

Paddestoelen quiche kaas

-Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.

-Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.

-In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.

-Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.

-Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.

Paddestoelen quiche 

Paddestoelen quiche

Wanneer ten slotte de quiche klaar is haal je hem uit de oven. Laat eventjes afkoelen, pak een groot bord erbij en leg deze op zn kop op de quiche. Keer het bord om, zo “valt” de quiche uit zijn vorm. Leg er weer een ander groot bord op en kiep hem om. Zo heb je een perfecte quiche en kun je hem aansnijden.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Paddestoelen quiche

Paddenstoelen quiche

Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddenstoelen de hoofdrol.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 49 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: quiche
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 324kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 doosjes paddestoelenmix
  • 1 doosje kastanje champignons
  • geitenkaas balletjes van Bettine
  • franse kruidenmix
  • 2 witte uien
  • 3 eieren
  • 3 el roomkaas
  • 2 el Persillade (kruidenmix)
  • 125 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 rol bladerdeeg

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.
  • Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.
  • In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.
  • Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Zelf een potje persillade maken
Naar recept gaan
Zelf een potje persillade maken

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

paddenstoelen quiche kaas

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Paddestoelen quiche met persillade

10 gedachten over “Paddestoelen quiche met persillade”

  1. Pingback: Groene kool stamp met paddestoelen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pastinaak stamppot met paddestoelen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Vegan pesto paddestoelen bloemkoolrijst - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Quiche met cantal en groene asperges - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Zoete aardappel met feta quiche - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Toast met paddestoelen en avocado - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Hartige tonijn quiche TexMex style - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Camembert quiche met broccoli - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept