Paddestoelen quiche met persillade

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol.
Paddestoelen quiche

Paddestoelen quiche

Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol. Deze tijd van het jaar zijn er weer cantharellen, eekhoorntjesbrood en allerlei andere lekkere paddestoelen te verkrijgen. Wist jij trouwens dat een andere naam voor de cantharel ” hanenkam” is? Deze zwam is goed lang houdbaar en ook zelfs schoon gemaakt in te vriezen. Helaas is het wel een kwetsbare soort en komt hij een stuk minder voor dan vroeger. In de supermarkt liggen nu bakjes met heerlijke paddestoelehncombinaties en daar gaan we deze paddestoelen quiche mee maken.

Voor 1 Paddestoelen quiche heb je nodig:

Paddestoelen quiche
  • 2 doosjes paddestoelenmix
  • 1 doosje kastanje champignons
  • geitenkaas balletjes van Bettine
  • franse kruidenmix
  • 2 witte uien
  • 3 eieren
  • 3 el roomkaas
  • 2 el persillade 
  • 125 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper/zout
  • 1 rol bladerdeeg

En zo maak je de Paddestoelen quiche:

-Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.

Paddestoelen quiche

-Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.

-Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.

Paddestoelen quiche

-In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.

-Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.

-Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.

Paddestoelen quiche

Paddestoelen quiche

Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: quiche
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Ingrediënten: 

  • 2 doosjes paddestoelenmix
  • 1 doosje kastanje champignons
  • geitenkaas balletjes van Bettine
  • franse kruidenmix
  • 2 witte uien
  • 3 eieren
  • 3 el roomkaas
  • 2 el persillade
  • 125 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper/zout
  • 1 rol bladerdeeg
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.
  • Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.
  • In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.
  • Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Paddestoelen quiche 

Paddestoelen quiche

Wanneer ten slotte de quiche klaar is haal je hem uit de oven. Laat eventjes afkoelen, pak een groot bord erbij en leg deze op zn kop op de quiche. Keer het bord om, zo “valt” de quiche uit zijn vorm. Leg er weer een ander groot bord op en kiep hem om. Zo heb je een perfecte quiche en kun je hem aansnijden: Heerlijk Happen!

Zelf een potje persillade maken
Naar recept gaan
Zelf een potje persillade maken

3 gedachten over “Paddestoelen quiche met persillade”

  1. Pingback: Groene kool stamp met paddestoelen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pastinaak stamppot met paddestoelen - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept