Paddestoelen quiche

Paddestoelen quiche

Paddestoelen quiche

Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol. Deze tijd van het jaar zijn er weer cantharellen, eekhoorntjesbrood en allerlei andere lekkere paddestoelen te verkrijgen. Wist jij trouwens dat een andere naam voor de cantharel ” hanenkam” is? Deze zwam is goed lang houdbaar en ook zelfs schoon gemaakt in te vriezen. Helaas is het wel een kwetsbare soort en komt hij een stuk minder voor dan vroeger. In de supermarkt liggen nu bakjes met heerlijke paddestoelehncombinaties en daar gaan we deze paddestoelen quiche mee maken.

Voor 1 quiche heb je nodig:Paddestoelen quiche

  • 2 doosjes paddestoelenmix
  • 1 doosje kastanje champignons
  • geitenkaas balletjes van Bettine
  • franse kruidenmix
  • 2 witte uien
  • 3 eieren
  • 3 el roomkaas
  • 2 el persillade 
  • 125 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper/zout
  • 1 rol bladerdeeg

En zo maak je het:

-Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.

-Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.Paddestoelen quiche

-Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.

-In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.Paddestoelen quiche

-Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.

-Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.

Paddestoelen quiche Paddestoelen quiche

Wanneer ten slotte de quiche klaar is haal je hem uit de oven. Laat eventjes afkoelen, pak een groot bord erbij en leg deze op zn kop op de quiche. Keer het bord om, zo “valt” de quiche uit zijn vorm. Leg er weer een ander groot bord op en kiep hem om. Zo heb je een perfecte quiche en kun je hem aansnijden: Heerlijk Happen!

4 gedachten over “Paddestoelen quiche”

  1. Pingback: Groene kool stamp met paddestoelen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Zelf een potje persillade maken - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Kruidenquiche met buffelricotta - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Twee kleuren aspergequiche met zalm - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *