Ken je dat? Je proeft iets voor het eerst en bent gelijk fan van het product! Dat had ik met zwarte knoflook. Een heel gek gedroogd bolletje met een beetje plakkerige zwarte teentjes knoflook erin.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de ui, pel de buitenste laag eraf en snipper hem vervolgens. De zongedroogde tomaatjes en de zwarte knoflookteentjes snij je in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp zodat je hele fijne zachte snippers krijgt. Doe de rasp in een bakje en zet apart.
De tomaatjes en knoflook geven super veel smaak aan de saus.
Ik had de garnalen een dag van te voren al in wat knoflookolie met wat zout en peper te marineren in de koelkast gezet, maar dat hoeft niet perse.
Neem een koekenpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de ui glazig en voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de zwarte knoflook en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg daarna de garnalen toe en bak ze kort mee. Je kunt nu al wat gesneden peterselie toevoegen.
Door minder room en lekker veel kaas te bepruiken krijg je een lekkere dikke saus.
Schenk de room erbij en roer het geheel door. Strooi de Parmsezaanse kaas erbij en laat deze helemaal in de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Het voordeel van pappardelle is dat het maar 4 minuutjes hoeft te koken ( uit het versschap dus) Zodra deze gekookt is giet je hem af en schep je de pasta bij de gamba’s in saus.
Nutrition Facts
Pappardelle met gamba en zwarte knoflook
Amount per Serving
Calories
573
% Daily Value*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
21
g
131
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
419
mg
140
%
Sodium
865
mg
38
%
Potassium
918
mg
26
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
57
g
114
%
Vitamin A
1271
IU
25
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
637
mg
64
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.