Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ken je dat? Je proeft iets voor het eerst en bent gelijk fan van het product! Dat had ik met zwarte knoflook. Een heel gek gedroogd bolletje met een beetje plakkerige zwarte teentjes knoflook erin. Maar een lekkere smaak dat deze teentjes hebben, echt heel bijzonder. Ik maakte er eerst kruidenboter mee en raakte gelijk geïnspireerd toen ik een bakje met gamba’s in de koelkast zag staan. Op de pasta na had ik alles in huis wat ik gebruikt heb voor de pappardelle met garnalen. Een heerlijk no-waste recept dus ook nog eens deze pappardelle met gamba en zwarte knoflook.

Een heerlijk geurend gerechtje met volop smaak.

Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

We beginnen met de ui, pel de buitenste laag eraf en snipper hem vervolgens. De zongedroogde tomaatjes en de zwarte knoflookteentjes snij je in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp zodat je hele fijne zachte snippers krijgt. Doe de rasp in een bakje en zet apart.

pappardelle met gamba en knoflook
De tomaatjes en knoflook geven super veel smaak aan de saus.

Ik had de garnalen een dag van te voren al in wat knoflookolie met wat zout en peper te marineren in de koelkast gezet, maar dat hoeft niet perse.

Neem een koekenpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de ui glazig en voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de zwarte knoflook en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg daarna de garnalen toe en bak ze kort mee. Je kunt nu al wat gesneden peterselie toevoegen.

Door minder room en lekker veel kaas te bepruiken krijg je een lekkere dikke saus.

Schenk de room erbij en roer het geheel door. Strooi de Parmsezaanse kaas erbij en laat deze helemaal in de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.

Het voordeel van pappardelle is dat het maar 4 minuutjes hoeft te koken ( uit het versschap dus) Zodra deze gekookt is giet je hem af en schep je de pasta bij de gamba’s in saus.

Pappardelle recept met gamba en zwarte knoflook

Pak de kommetjes erbij en schep de pappardelle met garnalen erin. Garneer met wat peterselie en geraspte kaas en dan : Heerlijk Happen!

pappardelle met garnalen

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Ken je dat? Je proeft iets voor het eerst en bent gelijk fan van het product! Dat had ik met zwarte knoflook. Een heel gek gedroogd bolletje met een beetje plakkerige zwarte teentjes knoflook erin.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 16 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: zwarte knoflook
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 573kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram gamba’s - of grote garnalen
  • 1 pak pappardelle uit het versschap
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tenen zwarte knoflook
  • verse peterselie takjes
  • 125 ml kookroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • zeezout
  • peper
  • 1 witte ui

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen met de ui, pel de buitenste laag eraf en snipper hem vervolgens. De zongedroogde tomaatjes en de zwarte knoflookteentjes snij je in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp zodat je hele fijne zachte snippers krijgt. Doe de rasp in een bakje en zet apart.
  • De tomaatjes en knoflook geven super veel smaak aan de saus.
  • Ik had de garnalen een dag van te voren al in wat knoflookolie met wat zout en peper te marineren in de koelkast gezet, maar dat hoeft niet perse.
  • Neem een koekenpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de ui glazig en voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de zwarte knoflook en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg daarna de garnalen toe en bak ze kort mee. Je kunt nu al wat gesneden peterselie toevoegen.
  • Door minder room en lekker veel kaas te bepruiken krijg je een lekkere dikke saus.
  • Schenk de room erbij en roer het geheel door. Strooi de Parmsezaanse kaas erbij en laat deze helemaal in de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Het voordeel van pappardelle is dat het maar 4 minuutjes hoeft te koken ( uit het versschap dus) Zodra deze gekookt is giet je hem af en schep je de pasta bij de gamba’s in saus.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

2 gedachten over “Pappardelle met gamba en zwarte knoflook”

  1. Pingback: Papardelle carbonara - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept