pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Ken je dat? Je proeft iets voor het eerst en bent gelijk fan van het product! Dat had ik met zwarte knoflook. Een heel gek gedroogd bolletje met een beetje plakkerige zwarte teentjes knoflook erin. Maar een lekkere smaak dat deze teentjes hebben, echt heel bijzonder. Ik maakte er eerst kruidenboter mee en raakte gelijk geïnspireerd toen ik een bakje met gamba’s in de koelkast zag staan. Op de pasta na had ik alles in huis wat ik in dit gerechtje gebruikt heb. Een heerlijk no-waste recept dus ook nog eens deze pappardelle met gamba en zwarte knoflook.

Een heerlijk geurend gerechtje met volop smaak.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram gamba’s ( of grote garnalen)
  • 1 pak pappardelle uit het versschap
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tenen zwarte knoflook
  • paar takjes verse peterselie
  • 125 ml kookroom
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • zeezout/ peper
  • 1 witte ui

En zo maak je het:

We beginnen met de ui, pel de buitenste laag eraf en snipper hem vervolgens. De zongedroogde tomaatjes en de zwarte knoflookteentjes snij je in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp zodat je hele fijne zachte snippers krijgt. Doe de rasp in een bakje en zet apart.

pappardelle met gamba en knoflook
De tomaatjes en knoflook geven super veel smaak aan de saus.

Ik had de garnalen een dag van te voren al in wat knoflookolie met wat zout en peper te marineren in de koelkast gezet, maar dat hoeft niet perse.

Neem een koekenpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de ui glazig en voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de zwarte knoflook en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg daarna de garnalen toe en bak ze kort mee. Je kunt nu al wat gesneden peterselie toevoegen.

Door minder room en lekker veel kaas te bepruiken krijg je een lekkere dikke saus.

Schenk de room erbij en roer het geheel door. Strooi de Parmsezaanse kaas erbij en laat deze helemaal in de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.

Het voordeel van pappardelle is dat het maar 4 minuutjes hoeft te koken ( uit het versschap dus) Zodra deze gekookt is giet je hem af en schep je de pasta bij de gamba’s in saus.

Pappardelle met gamba en zwarte knoflook

Pak de kommetjes erbij en schep de pasta erin. Garneer met wat peterselie en geraspte kaas en dan : Heerlijk Happen!

2 gedachten over “Pappardelle met gamba en zwarte knoflook”

  1. Pingback: Week 26.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Linguine in roomsaus met gamba - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *