Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met de tonijnsalade te maken, hiervoor laat je eerst het blikje tonijn uitlekken.
Snipper de ui en snij de plakjes komkommers en snij 1 paprika in kleine blokjes en hak de augurken klein, natuurlijk was je alle groenten voordat je ze gaat snijden.
Neem vervolgens een grote kom doe hier de uitgelekte tonijn in, en voeg nu alle gesneden en gehakte groenten, voeg hier de eetlepel kappertjes aan toe en de twee eetlepels mayonaise en mix het geheel goed door elkaar. Als je de tonijnsalade zou willen smeren kun je hem eventueel in een keukenmachine doen mix je het tot een smeerbare massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Snij als laatste de avocado open en haal de pit eruit, pel de schil eraf en snij in mooie dunne reepjes, haal de bovenkant van de twee overgebleven paprika’s en haal de pitjes en het hart eruit, deze gooi je weg.
Leg nu eerst een laagje ijsbergsla en vervolgens wat komkommers in de paprika en daarna een laag tonijnsalade, vul de paprika nu verder op met de avocado.
Pak een bordje erbij, je eet deze sandwich zoals je een hamburger eet naar dan stukken gezonder
Nutrition Facts
Paprika sandwich met verse tonijnsalade
Amount per Serving
Calories
252
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
0.4
mg
0
%
Sodium
1087
mg
47
%
Potassium
1093
mg
31
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
13
g
54
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
5977
IU
120
%
Vitamin C
245
mg
297
%
Calcium
108
mg
11
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.