pasta schelpen

Paprika sandwich met verse tonijnsalade

Paprika sandwich met verse tonijnsalade

Paprika is een enorm gezonde groente. Paprika’s zitten vol met vitamine C en hebben een hoog gehalte aan foliumzuur. De naam paprika komt uit het Hongaars maar gek genoeg werd hij daar pas ingevoerd begin 18e eeuw. Daarvoor werd hij al veel gebruikt in Spanje en Portugal. Inmiddels kweken we zelf hier in de kassen ruime hoeveelheden paprika. In deze Paprika sandwich met verse tonijnsalade vervangt de paprika de boterhammen. Het is een lekker fris lunchgerechtje.

Naar recept gaan

Voor 2 personen Paprika sandwich met verse tonijnsalade heb je nodig:

paprika sandwich met verse tonijnsalade
  • 3 rode paprika’s
  • een aantal blaadjes ijsberg sla
  • 1 avocado
  • 4 plakken komkommer
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 4 augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 witte ui
  • peper/zout

En zo maak je de Paprika sandwich met verse tonijnsalade:

-Begin met de tonijnsalade te maken, hiervoor laat je eerst het blikje tonijn uitlekken.

-Snipper de ui en snij de plakjes komkommers en snij 1 paprika in kleine blokjes en hak de augurken klein, natuurlijk was je alle groenten voordat je ze gaat snijden.

-Neem vervolgens een grote kom doe hier de uitgelekte tonijn in, en voeg nu alle gesneden en gehakte groenten, voeg hier de eetlepel kappertjes aan toe en de twee eetlepels mayonaise en mix het geheel goed door elkaar. Als je de tonijnsalade zou willen smeren kun je hem eventueel in een keukenmachine doen mix je het tot een smeerbare massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.

-Snij als laatste de avocado open en haal de pit eruit, pel de schil eraf en snij in mooie dunne reepjes, haal de bovenkant van de twee overgebleven paprika’s en haal de pitjes en het hart eruit, deze gooi je weg.

-Leg nu eerst een laagje ijsbergsla en vervolgens wat komkommers in de paprika en daarna een laag tonijnsalade, vul de paprika nu verder op met de avocado.

Paprika sandwich met verse tonijnsalade

Pak een bordje erbij, je eet deze sandwich zoals je een hamburger eet naar dan stukken gezonder: Heerlijk Happen!

Paprika sandwich met verse tonijnsalade

Paprika sandwich met verse tonijnsalade

Paprika is een enorm gezonde groente. Paprika’s zitten vol met vitamine C en hebben een hoog gehalte aan foliumzuur.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • Grote kom

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s
  • een aantal blaadjes ijsberg sla
  • 1 avocado
  • 4 plakken komkommer
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 4 augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 witte ui
  • peper/zout

En zo maak je het:

  • Begin met de tonijnsalade te maken, hiervoor laat je eerst het blikje tonijn uitlekken.
  • Snipper de ui en snij de plakjes komkommers en snij 1 paprika in kleine blokjes en hak de augurken klein, natuurlijk was je alle groenten voordat je ze gaat snijden.
  • Neem vervolgens een grote kom doe hier de uitgelekte tonijn in, en voeg nu alle gesneden en gehakte groenten, voeg hier de eetlepel kappertjes aan toe en de twee eetlepels mayonaise en mix het geheel goed door elkaar. Als je de tonijnsalade zou willen smeren kun je hem eventueel in een keukenmachine doen mix je het tot een smeerbare massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snij als laatste de avocado open en haal de pit eruit, pel de schil eraf en snij in mooie dunne reepjes, haal de bovenkant van de twee overgebleven paprika’s en haal de pitjes en het hart eruit, deze gooi je weg.Paprika sandwich met verse tonijnsalade
  • Leg nu eerst een laagje ijsbergsla en vervolgens wat komkommers in de paprika en daarna een laag tonijnsalade, vul de paprika nu verder op met de avocado.
  • Pak een bordje erbij, je eet deze sandwich zoals je een hamburger eet naar dan stukken gezonder
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Paprika sandwich met verse tonijnsalade? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

zalm sashimi rijstwafel met avocado of Mosselen met zeekraal en lamsoren of deze Snelle avondmaaltijd in één wrap

14 gedachten over “Paprika sandwich met verse tonijnsalade”

  1. Pingback: Tortilla bowl met guacamole - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Chili con carne taco's - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Spicey sloppy joe - Heerlijke Happen |Foodblog|

  4. Pingback: Gevulde citroen met tonijn - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept