Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de paprika’s. Maak ze schoon en haal de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika. Snij ze vervolgens in kleine stukjes.
Snipper de ui en de knoflooktenen heel fijn.
Neem vervolgens een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de ui en de knoflook glazig. Niet op een te hoge temperatuur. Voeg de kurkuma toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de paprika erbij en bak deze zacht in een minuutje of vijf.
De soep maken
Zet ondertussen een pan op met het water en het bouillonblokje. Dit mag runderbouillon zijn maar het mag ook een tuinkruidenblokje zijn. Voeg de inhoud van de koekenpan aan het water toe en laat het geheel een minuut of vijftien rustig koken.
Bak de pancetta lekker krokant in je koekenpan en hak de peterselie fijn. Bewaar deze op een schaaltje tot je de soep gaat opdienen.
Erg lekker receptje om een diner mee te beginnen.
Neem ten slotte je staafmixer erbij en pureer de soep helemaal glad. Pak je kommetjes erbij en schep de soep erin. Garneer de soep met een scheutje kookroom en de peterselie
Nutrition Facts
Paprika soep met pancetta
Amount per Serving
Calories
136
% Daily Value*
Fat
0.3
g
0
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.01
g
Sodium
11
mg
0
%
Potassium
237
mg
7
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
2795
IU
56
%
Vitamin C
116
mg
141
%
Calcium
17
mg
2
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.