Een lekker soepje als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. En dan niet gelijk een hele kom vol maar gewoon een leuk schaaltje. Dit soepje werd geserveerd door Luuk tijdens ons gezamenlijke diner bij mij thuis. En soms is het echt de eenvoud van een gerecht wat het zo lekker maakt. Voor deze paprika soep met pancetta heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. En zo zet je een soepje met heel veel smaak op tafel. Ik deel graag het recept met jullie. paprikasoep recept

Dit heb je nodig voor de Paprika soep met pancetta
- 400 ml water + 1 bouillonblokje
- 3 paprika’s ( rood)
- 2 tenen knoflook
- 1 witte ui
- 1 el kurkuma
- olijfolie
- 50 gr pancetta uitgebakken
- kookroom + een paar takjes verse peterselie
En zo maak je de Paprika soep met pancetta:
We beginnen met de paprika’s. Maak ze schoon en haal de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika. Snij ze vervolgens in kleine stukjes.
Snipper de ui en de knoflooktenen heel fijn.
Neem vervolgens een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de ui en de knoflook glazig. Niet op een te hoge temperatuur. Voeg de kurkuma toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de paprika erbij en bak deze zacht in een minuutje of vijf.
De soep maken
Zet ondertussen een pan op met het water en het bouillonblokje. Dit mag runderbouillon zijn maar het mag ook een tuinkruidenblokje zijn. Voeg de inhoud van de koekenpan aan het water toe en laat het geheel een minuut of vijftien rustig koken.
Bak de pancetta lekker krokant in je koekenpan en hak de peterselie fijn. Bewaar deze op een schaaltje tot je de soep gaat opdienen.

Paprika soep met pancetta
Neem ten slotte je staafmixer erbij en pureer de soep helemaal glad. Pak je kommetjes erbij en schep de soep erin. Garneer de soep met een scheutje kookroom en de peterselie: Heerlijk Happen

Paprika soep met pancetta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 ml water
- 3 paprika’s - rood
- 2 tenen knoflook
- 1 witte ui
- verse peterselie takjes
- 1 el kurkuma
- olijfolie
- 50 gr pancetta uitgebakken
- kookroom
- 1 bouillonblokje
En zo maak je het:
- We beginnen met de paprika’s. Maak ze schoon en haal de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika. Snij ze vervolgens in kleine stukjes.
- Snipper de ui en de knoflooktenen heel fijn.
- Neem vervolgens een koekenpan erbij en verhit deze. Doe er wat olijfolie in en bak de ui en de knoflook glazig. Niet op een te hoge temperatuur. Voeg de kurkuma toe en bak deze een minuutje mee. Voeg daarna de paprika erbij en bak deze zacht in een minuutje of vijf.
De soep maken
- Zet ondertussen een pan op met het water en het bouillonblokje. Dit mag runderbouillon zijn maar het mag ook een tuinkruidenblokje zijn. Voeg de inhoud van de koekenpan aan het water toe en laat het geheel een minuut of vijftien rustig koken.
- Bak de pancetta lekker krokant in je koekenpan en hak de peterselie fijn. Bewaar deze op een schaaltje tot je de soep gaat opdienen.
- Erg lekker receptje om een diner mee te beginnen.
- Neem ten slotte je staafmixer erbij en pureer de soep helemaal glad. Pak je kommetjes erbij en schep de soep erin. Garneer de soep met een scheutje kookroom en de peterselie
Wil je meer recepten uitproberen zoals de paprika soep met pancetta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
paprikasoep recept
Pingback: Knoflook kurkuma pangasius met ketjap sedeng - Heerlijke Happen
Pingback: Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep - Heerlijke Happen
Beter dan een boterham bij de lunch
Pingback: Gekarameliseerde rode ui en verse vijgen salade - Heerlijke Happen
Pingback: Creamy groentesoep van drie groenten - Heerlijke Happen
Pingback: Vullend soepje van vergeten groenten - Heerlijke Happen