Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat als eerste de stooflappen op kamertemperatuur komen.
Maak de sjalotten schoon maar laat ze wel heel. Haal de gegrilde paprika uit de pot en snij deze in fijne dunne reepjes, we gebruiken alle groenten uit de pot.
Smeer vervolgens de stooflappen in met de persillade. Persillade is een soort kruidenmix maar ondanks dat gebruiken we ook nog de andere kruiden. Strooi met de potjes dus ook nog wat peper, knoflookpoeder, rode paprika poeder en wrijf met je handen de lappen vlees goed in.
Neem een grote braadpan met dikke bodem erbij en verwarm hierin een flinke scheut bakboter. Op hoge temperatuur bak je beide zijdes van de stooflappen goed bruin ongeveer 3 minuten per zijde, de hele keuken geurt nu al goed!
Haal daarna de lappen uit de pan en snijd ze in een aantal grove stukken, leg ze terug in de pan en voeg nu de gegrilde paprika stukken toe, roer even om en voeg nu 3 schoongemaakte sjalotten toe.
Neem een halve liter lauw water en giet deze in de pan en kruimel het boullionblokje erover. Giet vervolgens een scheut witte balsamico in de pan en nu kan het stoven beginnen: 3 uur op een stoofpitje.
Wanneer de 3 uur voorbij is:
Laat de pan nog wel op het stoofpitje staan. Snij en hak ondertussen de champignons, gele en groene paprika en doe deze in de pan erbij samen met de rest van de sjalotten, vervolgens laat je dit nog een uurtje mee stoven.
Kook de rijst gaar.
Pak vervolgens een vergiet erbij en een grote kom en schep hier het vlees en de groenten uit de pan in en laat deze uitlekken. Maak een papje van de 3 theelepels maizena met wat koud water in een kommetje en giet dit in de pan met het overgebleven vocht.
Roer dit goed door. De saus gaat zich nu binden, wanneer dit gebeurd is doe dan het vlees en de groenten terug in de pan. Laat nog heel even pruttelen.
Neem een paar lekkere kommen of bordjes erbij. Schep hier de rijst en het stoofvlees met groenten in
Vlees tip: Laat stoofvlees minimaal 1 uur voor bereiding op kamertemperatuur komen
Persillade: Maak zelf volgens Francine’s recept of koop bij Van Beekum Specerijen
Nutrition Facts
Paprika Stoofpot met Rundvlees en Persillade
Amount per Serving
Calories
880
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
0.4
g
Sodium
35
mg
2
%
Potassium
1430
mg
41
%
Carbohydrates
191
g
64
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
14
g
16
%
Protein
24
g
48
%
Vitamin A
343
IU
7
%
Vitamin C
169
mg
205
%
Calcium
112
mg
11
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.