gegrilde paprika stoofpot met rijst

Gegrilde paprika stoofpot met rijst

Gegrilde paprika stoofpot met rijst

Stoofpot ik hou ervan! Het bereiden is niet moeilijk je hebt alleen véél tijd nodig. Het stoven duurt nu eenmaal lang, maar elke keer als je dan even de keuken inloopt, komen de geuren van gestoofd vlees je tegemoet. In deze gegrilde paprika stoofpot met rijst zitten lekker veel groenten. Het lijstje met wat je nodig hebt aan ingrediënten is lang maar veelal kun je het meeste wel in je voorraad kast vinden. Het komt de smaak alleen maar ten goede! Aan de slag.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 lappen Iers stoofvlees, ongeveer een kilo
  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • 8 kleine sjalotten
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprikaGegrilde paprika stoofpot met rijst
  • Doos van 400 gram champignons
  • 400 gram witte ( of zilvervlies) rijst

Voor de kruiden heb je nodig:

  • Peper
  • Persillade
  • Knoflookpoeder
  • Een scheut witte balsamico azijn
  • Rode paprika poeder
  • 1 blokje rundvlees boullion
  • 3 theelepels maizena om de saus te binden
  • Zout

En zo maak je de stoofpot:

-Laat als eerste de stooflappen op kamertemperatuur komen.
-Maak de sjalotten schoon maar laat ze wel heel. Haal de gegrilde paprika uit de pot en snij deze in fijne dunne reepjes, we gebruiken alle groenten uit de pot.
-Smeer vervolgens de stooflappen in met de persillade.  Persillade is een soort kruidenmix maar ondanks dat gebruiken we ook nog de andere kruiden. Strooi met de potjes dus ook nog wat peper, knoflookpoeder, rode paprika poeder en wrijf met je handen de lappen vlees goed in.

-Neem een grote braadpan met dikke bodem erbij en verwarm hierin een flinke scheut bakboter. Op hoge temperatuur bak je beide zijdes van de stooflappen goed bruin ongeveer 3 minuten per zijde, de hele keuken geurt nu al goed!
-Haal daarna de lappen uit de pan en snijd ze in een aantal grove stukken, leg ze terug in de pan en voeg nu de gegrilde paprika stukken toe, roer even om en voeg nu 3 schoongemaakte sjalotten toe.
-Neem een halve liter lauw water en giet deze in de pan en kruimel het boullionblokje erover. Giet vervolgens een scheut witte balsamico in de pan en nu kan het stoven beginnen: 3 uur op een stoofpitje.

Wanneer de 3 uur voorbij is:

-Laat de pan nog wel op het stoofpitje staan. Snij en hak ondertussen de champignons, gele en groene paprika en doe deze in de pan erbij samen met de rest van de sjalotten, vervolgens laat je dit nog een uurtje mee stoven.
-Kook de rijst gaar.
-Pak vervolgens een vergiet erbij en een grote kom en schep hier het vlees en de groenten uit de pan in en laat deze uitlekken. Maak een papje van de 3 theelepels maizena met wat koud water in een kommetje en giet dit in de pan met het overgebleven vocht.
-Roer dit goed door. De saus gaat zich nu binden, wanneer dit gebeurd is doe dan het vlees en de groenten terug in de pan. Laat nog heel even pruttelen.

Neem een paar lekkere kommen of bordjes erbij. Schep hier de rijst en het stoofvlees met groenten in: Héérlijk happen!

8 gedachten over “Gegrilde paprika stoofpot met rijst”

    1. Je kunt dit vinden bij de supermarkt bij de afdeling waar ze kruiden potjes verkopen, dit merk is een frans/ belgisch merk, maar in de Jumbo verkopen ze deze potjes onder een Nederlandse naam, je kunt het ook googlen er zijn verschillende handelaren die de Persillade online verkopen, succes en véél kookplezier!

  1. Pingback: Ratatouille à la citrouille - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Kip met peultjes en kruidenrijst - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.