Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kipfilet in reepjes. Bak ze met wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur en met het deksel op de pan gaar. Hierdoor blijft het vlees zacht en wit. Je wilt dus geen krokant - bruin gebakken vlees.
Vijzel de pesto, of gebruik hier een kleine keukenmachine voor. Draai de pesto tot een mooie gladde saus.
Snijd de mozzarella en de uitgelekte zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Neem je terrine erbij, bekleed deze met huishoudfolie. Daarna leg je de plakken Parmaham erin. Deze blijven gewoon aan de zijkanten van je terrine plakken, als hij gevuld is vouwen we het weer terug.
Leg eerst een laag mozzarella reepjes op de bodem op het vlees. Smeer wat pesto erop. Daarna een laag kipfilet reepjes, en daarna zongedroogde tomaatjes. Herhaal tot de terrine vol is. Leg over de hele lengte 1 plak parmaham en vouw de zijkanten dicht. Ook de vershoudfolie.
Bij de meeste terrines krijg je een soort keramieken "verzwaarder" erbij. Bij mijn Creuset terrine is dat dat keramieken inleggertje die je rechts op de foto ziet. Deze leg je op de terrine en door het gewicht zal het geheel compacter worden.
Inpakken, en verzwaren zoals je hier op de foto ziet.
Zet in de koelkast voor 24 uur.
Daarna haal je hem voorzichtig uit de terrine en kun je er met een scherp mes plakken van snijden.