Pastasaus à la Francine met Verse Tijm en Basilicum
Een klassieke, huisgemaakte pastasaus met gehakt, spekjes en verse kruiden. Deze veelzijdige basissaus smaakt elke keer net iets anders en is in 25 minuten klaar!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de uien en de knoflook snipperen. Ik leg dit altijd apart op een schoteltje tot gebruik. Ook de verse kruiden moeten heel fijn gehakt worden. Je kunt natuurlijk een zakje gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken maar met verse kruiden is het zóveel lekkerder!
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de spekblokjes toe en verhoog het vuur iets. Bak 2-3 minuten tot de spekjes krokant beginnen te worden
Daarna gaan we het gehakt toevoegen, met een spatel druk je het vlees uit elkaar en meng je het met de spekjes en de knoflook-ui mix. Breng het geheel op smaak met de verse kruiden en peper en zout.
Giet de passata erbij en roer goed door het vlees. Breng de saus aan de kook en laat daarna op laag vuur 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen
Terwijl de saus rustig staat te pruttelen maken we de tortellini of andere pasta naar keuze.
Pak ten slotte je borden erbij en schep hier de saus in, leg de pasta erop en schaaf wat verse parmezaanse kaas erop. Ik kies hiervoor altijd een blok kaas waar ik zelf vanaf schaaf. Dit smaakt zoveel beter dan die uit een zakje en het is zo gepiept
Nutrition Facts
Pastasaus à la Francine met Verse Tijm en Basilicum
Amount per Serving
Calories
382
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
44
mg
15
%
Sodium
634
mg
28
%
Potassium
885
mg
25
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
24
g
48
%
Vitamin A
763
IU
15
%
Vitamin C
20
mg
24
%
Calcium
85
mg
9
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.