Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zet een pan water met wat zout op en kook de pasta.
Terwijl de pasta kookt maken we de saus. Smelt boter, voeg bloem toe en bak 2 minuten (roux). Voeg koude melk geleidelijk toe onder constant roeren. Kook 5 min tot sausdikte. Anti-klontjes tip: Gebruik garde en voeg melk langzaam toe. Zet het vuur zacht tot we de saus over de pasta gaan gieten.
Snipper de sjalot en hak de lamsoor fijn, in een koekenpan met wat olijfolie bak je ze beide tot ze glazig zijn.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe. Roer de tonijn erdoor.
Neem je ovenschaal erbij en doe hier de pasta in en schenk de saus erover. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas erop en zet in de oven voor een 15 minuutjes.
Heerlijk Happen!
Kook pasta 2 minuten korter dan op verpakking staat - hij gaart verder in de oven. Bewaar kopje pastawater voor bindkrachtMet groenten: Voeg spinazie, courgette of doperwten toe
Nutrition Facts
Pastaschotel met Tonijn en Zelfgemaakte Béchamel Kaassaus
Amount per Serving
Calories
739
% Daily Value*
Fat
31
g
48
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
114
mg
38
%
Sodium
727
mg
32
%
Potassium
567
mg
16
%
Carbohydrates
68
g
23
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
963
IU
19
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
608
mg
61
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.