Pastaschotel met tonijn en kaas

Pastaschotel met tonijn en kaas

Tonijn en kaas, dat is een match made in heaven toch? Nou deze ovenschotel is daar wel het bewijs van, om te smullen!
Pastaschotel met tonijn en kaas

Sommige dingen horen gewoon bij elkaar! Zoals tonijn en kaas die tezamen een top combinatie zijn. Je kent de “tuna melt sandwich” natuurlijk al. Dat is een lekkere dikke tosti met tonijnsalade en cheddar kaas. Maar dus zeker ook in deze pastaschotel met tonijn en kaas. We maken de kaassaus helemaal zelf. Ook dat is niks meer en niks minder dan een béchamelsaus met flink wat kaas erin verwerkt. En die gieten we dan lekker over de pasta en tonijn en zetten we nog even in de oven. In dit pastaschotel recept heb ik lamsoor gebruikt. Dit kun je kopen bij je visboer, maar het ligt ook steeds vaker bij de supermarkt in het visschap. Kun je het nou echt niet vinden gebruik dan wat zeekraal. Pas wel op met zout, want het komt uit de zee en is dus al zout van zichzelf.

Pastaschotel met tonijn en kaas
Voordat de pastaschotel met tonijn en kaas de oven in gaat raspen we nog flink wat Parmezaanse kaas erop.
Pastaschotel met tonijn en kaas

Pastaschotel met tonijn en kaas

Tonijn en kaas, dat is een match made in heaven toch? Nou deze ovenschotel is daar wel het bewijs van, om te smullen!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: lamsoor, pasta, sjalot, tonijn
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

pan
ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 300 gram pasta schelpen
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 50 gram lamsoren - fijn gesneden
  • 30 gram Parmezaanse kaas - geraspt

Voor de bechamel-kaas saus:

  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 200 gram geraspte kaas
  • versgemalen peper

En zo maak je het:

  • Zet een pan water met wat zout op en kook de pasta.
  • Terwijl de pasta kookt maken we de saus. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe, bak deze kort even mee. Voeg al roerend de melk toe. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Strooi de kaas erbij en blijf roeren. Zet het vuur zacht tot we de saus over de pasta gaan gieten.
  • Snipper de sjalot en hak de lamsoor fijn, in een koekenpan met wat olijfolie bak je ze beide tot ze glazig zijn.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe. Roer de tonijn erdoor.
  • Neem je ovenschaal erbij en doe hier de pasta in en schenk de saus erover. Strooi als laatste de Parmezaanse kaas erop en zet in de oven voor een 15 minuutjes.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
pastaschotel recept

Pastaschotel met tonijn en kaas

Over tonijn is natuurlijk al een tijdje wat te doen. Ik kies daarom zelf altijd voor een blikje tonijn met keurmerk. Daar heb ik al eerder een blog over geschreven en die lees je hier. Je krijgt in die blog trouwens ook het recept voor een waanzinnig lekkere tonijn tosti. Dit pastaschotel recept is uitermate geschikt voor een doordeweekse dag. Het neemt niet heel veel tijd in beslag, en als het in de oven staat kun je rustig samen even de dag doornemen. Met een lekker wijntje bijvoorbeeld! Voor deze pastaschotel met tonijn en kaas heb ik hele grote pastaschelpen gebruikt. Maar je kunt hiervoor ook macaroni of andere soorten pasta gebruiken.

Andere lekkere recepten die je zeker een keertje moet maken? Probeer dan eens onderstaande gerechtjes:

Pastaschotel met tonijn en kaas

1 gedachte over “Pastaschotel met tonijn en kaas”

  1. Pingback: Nieuwsbrief Heerlijke Happen augustus 2021 - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept