Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was eerst de aardappels en doe ze daarna in een pan. Met schil en een snuf zout. Kook de aardappelen 20 minuten. Giet ze af en lat ze even afkoelen, daarna kun je heel makkelijk het vel eraf pellen. Snij ze met een scherp mes door de lengte door het midden.
Verwarm vervolgens je oven voor op 200 graden.
Neem een koekenpan erbij en doe hierin een scheut olijf olie en een blok roomboter ( ik gebruikte 50 gram). Laat de boter in de olie smelten. Leg voorzichtig de aardappel helften in de pan en bak de aan beide zijdes voor ongeveer 2 minuten. Ze mogen een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze daarna even op keukenpapier uitlekken.
Snij de plakken raclette door het midden en leg deze op één helft van de aardappels, leg daar dan twee plakjes spek op en dek hem af met de andere kant van de aardappel. paupiettes de tartiflette
Pak het bind-touw erbij en wikkel deze om de aardappel zodat het geheel stevig blijft zitten.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daarop de paupiettes. Zet even in de oven tot de kaas begint te smelten.
Nutrition Facts
Paupiettes de tartiflette
Amount per Serving
Calories
186
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
3
mg
1
%
Sodium
22
mg
1
%
Potassium
898
mg
26
%
Carbohydrates
37
g
12
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
14
IU
0
%
Vitamin C
42
mg
51
%
Calcium
33
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.