paupiettes de tartiflette

Paupiettes de tartiflette

Paupiettes de tartiflette

Een heerlijk bijgerecht deze paupiettes de tartiflette! Tarti-watte hoor ik je zeggen…. Dit is een gerechtje geïnspireerd door de Franse keuken. Tartiflette is een heel klassiek gerecht uit de Haute-Savoie. Een stevige maaltijd op basis van aardappelen, kaas en spek. Hele zware kost die je bovendien vaak in de herfst of winter maakt. Maar deze paupiettes kun je bijvoorbeeld super leuk serveren als bijgerecht met een lekkere frisse salade. En zo hoef je hem dus niet te eten in de herfst maar gewoon lekker in de zomer. Jullie kennen mij: super makkelijk om te maken, aan de slag dus!

Voor 3 paupiettes de tartiflette heb je nodig:paupiettes de tartiflette

  • 3 vastkokende aardappels
  • 3 plakken raclette kaas
  • 6 plakjes bacon
  • peper/zout
  • keuken bind-touw
  • roomboter
  • olijfolie

En zo maak je ze:

-Was eerst de aardappels en doe ze daarna in een pan. Met schil en een snuf zout. Kook de aardappelen 20 minuten. Giet ze af en lat ze even afkoelen, daarna kun je heel makkelijk het vel eraf pellen. Snij ze met een scherp mes door de lengte door het midden.

-Verwarm vervolgens je oven voor op 200 graden.

-Neem een koekenpan erbij en doe hierin een scheut olijf olie en een blok roomboter ( ik gebruikte 50 gram). Laat de boter in de olie smelten. Leg voorzichtig de aardappel helften in de pan en bak de aan beide zijdes voor ongeveer 2 minuten. Ze mogen een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze daarna even op keukenpapier uitlekken.

-Snij de plakken raclette door het midden en leg deze op één helft van de aardappels, leg daar dan twee plakjes spek op en dek hem af met de andere kant van de aardappel. paupiettes de tartiflette

-Pak het bind-touw erbij en wikkel deze om de aardappel zodat het geheel stevig blijft zitten.

-Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daarop de paupiettes. Zet even in de oven tot de kaas begint te smelten.

 

 

 

Paupiettes de tartiflette

En zo heb je super leuke hapjes. Je kunt er eventueel nog een lekker sausje bij maken van crème fraîche met bieslook en peterselie: Heerlijk Happen!

Het bordje wat je op deze foto ziet heb ik in Frankrijk gekocht bij een brocante. Het is een bordje van Gien een oer-Frans serviesmerk wat knetter duur is. Het leuke aan dit bordje is dat ik er nog géén twee euro voor betaald heb! Zo leuk om daar op servies jacht te gaan en met een echte “schat” thuis te komen!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.