Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 garden.
Pers de limoenen uit en doe het sap in een kom. Voeg hier de Worcestershiresaus, en de Aji Amarillo ( zie notities ) aan toe en mix tot een gladde saus.
Pak de schelpen erbij, heb je die niet dan zou je het ook in mooie ondiepe ovenschaaltjes kunnen serveren. Schep wat saus in de schelpen en leg hier per schelp 3 coquilles op. Bestrooi ze met wat peper en zout en leg 20 gram boter erop. Strooi daar wat Parmezaanse kaas over.
Zet de schelpen in de oven voor 8 tot 10 minuutjes en serveer met wat fijngehakte peterselie.
Heerlijk Happen!
Aji Amarillo is een soort smeerbare peper-pasta gemaakt van Peruaanse pepers. Je kunt deze potjes online bestellen. Lukt dat niet dan zou je ook een pittige saus zoals Shriracha saus kunnen gebruiken.
Nutrition Facts
Peruaanse conchitas a la Parmezana
Amount per Serving
Calories
284
% Daily Value*
Fat
23
g
35
%
Saturated Fat
14
g
88
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
71
mg
24
%
Sodium
710
mg
31
%
Potassium
167
mg
5
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
796
IU
16
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
316
mg
32
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.