Peruaanse conchitas a la Parmezana

Peruaanse conchitas a la Parmezana


Feliz Navidad! Ben je al klaar voor Kerstmis?  Ik ben er bijna klaar voor en heel blij dat ik Kerst mag vieren met mijn ouders die naar Nederland zijn gekomen. We zijn aan genieten van de mooie “familie”momenten samen. Samen met mijn lieve moeder gaan we dit jaar samen alle kerstgerechtjes bereiden. In deze blog ga ik jullie iets meer vertellen over de prachtige Peruaanse zee. Ook deel ik één van mijn favoriete recepten. De Peruaanse conchitas a la Parmezana. Of gewoon in het Nederlands: gegratineerde coquilles. Een perfect voorgerechtje voor Kerst of het Nieuwjaars diner. Dit coquille recept is een familierecept. Coquilles bakken is heel gemakkelijk en ik laat je zien hoé je dat moet doen.

Schatten uit de zee

De Peruaanse Zee, beter bekend als de Zee van Grau, waarvan de golven tegen onze kust slaan met een afstand van ruim 200 mijl naar het westen. Deze 200 mijl lopen parallel aan onze kustlijn van Boca de Capones (Tumbes) in het noorden, tot de Line of Concord (Tacna) in het zuiden.  Het gebied is 626540 km2 groot! De rijkdom van de Peruaanse zee is groot en zeer gevarieerd. Zo ook de coquilles die ook naar verschillende delen van de wereld worden geëxporteerd. Wanneer we ceviche bereiden bij ons thuis maken we veelal ook gegratineerde coquilles in hun mooie schelpen. Vraag bij je visboer of hij coquilles mét schelp wil bestellen voor je. Deze kan hij dan voor je schoonmaken en zo kun je ze gebruiken om een prachtig receptje te serveren. Deze Peruaanse conchitas a la Parmezana heb ik bereid volgens ons familierecept.
Felices fiestas! 

gegratineerde coquilles
Bestel de schelpen bij je visboer voor een fantastische presentatie.

Peruaanse conchitas a la Parmezana

Peruaanse conchitas a la Parmezana

Peruaanse conchitas a la Parmezana

Een prachtig voorgerechtje voor je kerstdiner.
5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: voorgerecht
Keuken: Peruaanse
Trefwoord: coquille, limoen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 284kcal
Auteur: Mariëla Aldana van de Haar
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 12 coquilles - ( 3 per schelp )
 • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 80 gram roomboter
 • 1 el Worcestershiresaus
 • 2 limoenen
 • 8 tl Aji Amarillo - ( Peruaanse peper-pasta )
 • zout
 • peper
 • 3 takjes verse gehakte peterselie - fijngehakt

En zo maak je het:

 • Verwarm je oven voor op 180 garden.
 • Pers de limoenen uit en doe het sap in een kom. Voeg hier de Worcestershiresaus, en de Aji Amarillo ( zie notities ) aan toe en mix tot een gladde saus.
 • Pak de schelpen erbij, heb je die niet dan zou je het ook in mooie ondiepe ovenschaaltjes kunnen serveren. Schep wat saus in de schelpen en leg hier per schelp 3 coquilles op. Bestrooi ze met wat peper en zout en leg 20 gram boter erop. Strooi daar wat Parmezaanse kaas over.
 • Zet de schelpen in de oven voor 8 tot 10 minuutjes en serveer met wat fijngehakte peterselie.
 • Heerlijk Happen!
Aji Amarillo is een soort smeerbare peper-pasta gemaakt van Peruaanse pepers. Je kunt deze potjes online bestellen. Lukt dat niet dan zou je ook een pittige saus zoals Shriracha saus kunnen gebruiken. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ”Peruaanse conchitas a la Parmezana” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar Peruaanse jam en bijvoorbeeld de peper-pasta “aji amarillo” koop je op haar website. De coquilles bakken we in deze saus die een mooie oranje kleur aan het gerechtje geeft. Dit coquille recept zal prachtig staan op je kersttafel.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:

coquilles bakken
De kans dat je een parel vind is minimaal 😉1 gedachte over “Peruaanse conchitas a la Parmezana”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept