Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de uien en de aji amarillo peper en doe ze in een kom met de azijn.
Kruid de kip met peper en zout en bak ze in een koekenpan met hete olie goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde pan met wat extra olie de knoflook, aji panca pasta, aji amarillo pasta, wat zout en peper naar smaak en de oregano op middelhoog vuur.
Voeg de uien en aji amarillo en azijn uit de kom toe en laat een paar minuutjes pruttelen.
In 100ml heet water het 1/2 blokje kippenbouillon oplossen en toevoegen in de koekenpan en paar minuten laten koken.
Pluk de kip van de botten.
Schep de uien-peper saus bij de kip en meng het geheel.
Kook de eieren en de zoete aardappels.
Pak een schaal erbij en verdeel hierin de kip, zoete aardappels, gekookte eieren, en de olijven.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Peruaanse escabeche de pollo
Amount per Serving
Calories
340
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
137
mg
46
%
Sodium
327
mg
14
%
Potassium
811
mg
23
%
Carbohydrates
40
g
13
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
24258
IU
485
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
92
mg
9
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.