Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo

Het is tijd voor vakantie, maar voor dat ik weg ga wilde ik met jullie een Peruaans recept delen dat perfect is voor de zomer. Dit gerecht is mijn favoriet en mijn familie in Peru vond het heerlijk wanneer ik het voor ze kookte. Ook nog eens super gezond èn makkelijk te bereiden. De grote ster van dit gerecht is onze heerlijke Peruaanse Aji Amarillo. De Peruaanse peper. Het wordt ook wel aji escabeche genoemd en het is een van de meest karakteristieke en belangrijke ingrediënten van de Peruaanse keuken. We maken een Peruaanse escabeche de pollo. Escabeche de pollo peruano receta

Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo is een soort kipmarinade en het is een typisch Peruaans gerecht. Dit gerecht wordt meestal als koud voorgerecht gegeten. Hoe langer het kan rusten, hoe intenser de smaak wordt. De escabeche marinade is een voedsel conserveringstechniek. Een kooktechniek die gebaseerd is op de introductie van een voedingsmiddel in een zure oplossing met azijn en samen met de aji amarillo. Samen maken die een fantastische combinatie die smaak aan je gerecht geven.

Peruaanse escabeche de pollo

Je kunt het niet alleen met kip eten, maar ook met vis. In principe volg je dezelfde stappen maar in plaats van kip gebruik je vis. Ik wens jullie een prachtig vakantie, ik volg mijn hart en mij hart zegt “vamos a la playa” Hasta pronto!

Peruaanse escabeche de pollo

Peruaanse escabeche de pollo

Een heerlijke kruidige Peruaanse maaltijd kan warm, maar zeker ook koud gegeten worden.
5 van 49 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Peruaanse
Trefwoord: aji amarillo, ei, rode ui, zoete aardappel, zwarte olijven
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 340kcal
Auteur: Mariëla Aldana van de Haar
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouten
  • 2 rode uien - julienne gesneden
  • 2 eieren - in kwarten
  • 10 zwarte olijven
  • 2 aji amarillo pepers - julienne gesneden
  • 3 zoete aardappels
  • 1 teen knoflook - gesnipperd
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 3 tl gele Peruaanse peper pasta
  • 2 tl Peruaanse panca peper pasta
  • 3 el rode wijnazijn

Kruiden / specerijen:

En zo maak je het:

  • Snijd de uien en de aji amarillo peper en doe ze in een kom met de azijn.
  • Kruid de kip met peper en zout en bak ze in een koekenpan met hete olie goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde pan met wat extra olie de knoflook, aji panca pasta, aji amarillo pasta, wat zout en peper naar smaak en de oregano op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien en aji amarillo en azijn uit de kom toe en laat een paar minuutjes pruttelen.
  • In 100ml heet water het 1/2 blokje kippenbouillon oplossen en toevoegen in de koekenpan en paar minuten laten koken.
  • Pluk de kip van de botten.
  • Schep de uien-peper saus bij de kip en meng het geheel.
  • Kook de eieren en de zoete aardappels.
  • Pak een schaal erbij en verdeel hierin de kip, zoete aardappels, gekookte eieren, en de olijven.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ”Peruaanse escabeche de pollo” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar Peruaanse jam en bijvoorbeeld de peper-pasta “aji amarillo” koop je op haar website. De pasta geeft een mooie kleur aan je gerechten zoals ook in dit vissoep recept. 

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Peruaanse escabeche de pollo

escabeche de pollo peruano receta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept