2elaji amarillo pasta - (licht pittige pasta van pepers)
800gramaardappel - geschild en in blokjes
3eieren
2verse munt
canchita - zie notities onderaan het recept
zout
peper
2ltrwater
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je pan erbij en doe hier de olie in. Voeg de wortel, ui, knoflook en aji amarillo pasta toe. Zet de pan op het vuur en bak lichtjes aan.
Bak de groenten tot je ziet dat het een “frito” ( een soort gemengde groente pasta ) wordt. Breng op smaak met zout en peper en vervolgens doe je de stukjes aardappels erin. Vermeng goed met de “frito” daarna doe je 2 liter water in de pan erbij. Laat het koken voor 30 min tot de aardappels gaar zijn.
Breek de 3 eieren in de pan en roer even door, en laat het dan koken voor circa 5 min. Tenslotte doe je de fijn gesnipperde munt erin en laat ongeveer 3 min zachtjes koken en dan is het klaar om te serveren.
Heerlijk Happen!
Serveer samen met “Canchita”. Dat is gebakken Peruaanse mais. Je kunt deze speciale maïskorrels tegenwoordig online bestellen. Of neem contact op met Mariëla van ProefPeru voor een goed advies.De “Canchita” maken : Giet twee eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en doe de maïskorrels erbij. Zet de koekenpan op het vuur, begin op hoog vuur voor circa 1 min, en daarna laat je het zachtjes bakken en met behulp van een houten lepel blijf je roeren totdat je ziet dat de maïs lichtbruin wordt.