Een heerlijke romige pittige Peruaanse salsa die perfect bij deze salade past. Deze koude pastasalade met romige, pittige huancaina saus, verse groenten en eieren is ideaal als lunch of bijgerecht. Klaar in 25 minuten!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de huancaina saus: Snipper de ui en bak deze in een koekenpan met de gesnipperde teen knoflook en de aji amarillo pasta voor een aantal minuutjes op middelhoog vuur.
Voeg de ricotta, de crackers en de koffiemelk toe en mix het geheel. Laat de crackers oplossen in de saus. Voeg het zout en de peper toe en draai in je keukenmachine tot een mooie gladde romige saus.
Kook de fusilli in een pan met water en wat zout tot hij gaar is en laat uitlekken in een vergiet.
Kook de eitjes tot hardgekookte eieren.
Snijd de tomaatjes, paprika en de komkommer.
Doe de sla in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix het geheel en druppel de huancaina saus over de salade, maak af met de eitjes op de salade.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Peruaanse pastasalade met huancaina saus
Amount per Serving
Calories
362
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
92
mg
31
%
Sodium
363
mg
16
%
Potassium
342
mg
10
%
Carbohydrates
55
g
18
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
1241
IU
25
%
Vitamin C
42
mg
51
%
Calcium
91
mg
9
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.