2tlzout - Nora gebruikt er 1 maar dat vind ik iets te weinig
3eloijlfolie
100grlijnzaad
1zak noten/cranberry mix 250 gr - Nora gebruikte geen gedroogd fruit
150grzonnebloempitten
150grpitten/zadenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Neem daarna je cakeblik erbij, Ik gebruik altijd een siliconenvorm omdat je aan het eind het er heel makkelijk uithaalt. Leg een vel bakpapier erin en vouw de overstekende delen over de randen heen.
Neem een grote kom erbij en breek hier de 5 eieren in. Kluts de eieren helemaal los en voeg dan het zout en de olie toe. Roer goed en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Met een grote lepel meng je het tot een mooie noten-pittenmix.
Schenk het in het bakblik met bakpapier en zet voor 50 minuutjes in de oven. Als het brood gebakken is haal je het uit de vorm en laat je het op een rooster afkoelen.
Nutrition Facts
Pioppi pitten en notenbrood
Amount per Serving
Calories
262
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
10
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
82
mg
27
%
Sodium
115
mg
5
%
Potassium
279
mg
8
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
128
IU
3
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
196
mg
20
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.