Zomaar klakkeloos een recept overschrijven dat doe ik natuurlijk niet. Soms vind ik wel eens een recept waarvan ik denk dát moet ik eens proberen. Zo ook toen ik het Pioppi kookboek van Nora French las. Deze hele levensstijl mezelf eigen maken zal ik nooit doen, daar ben ik dan toch nèt iets te bourgondisch voor, maar hier en daar wat aanpassingen doen dat staat me wel aan. Dit is een super makkelijk recept en het Pioppi pitten en notenbrood is ook nog eens een tijdje houdbaar wat erg makkelijk is natuurlijk! koolhydraatarm Notenbrood met amandelmeel bakken

Dit zijn de hoeveelheden voor pioppie notenbrood
- 5 eieren
- 2 tl zout ( Nora gebruikt er 1 maar dat vind ik iets te weinig)
- 3 el oijlfolie
- 100 gr lijnzaad
- 1 zak noten/cranberry mix 250 gr ( Nora gebruikte geen gedroogd fruit)
- 150 gr zonnebloempitten
- 150 gr pitten/zadenmix
We beginnen de bereiding met van dit recept van Nora French, Pioppie notenbrood met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Neem daarna je cakeblik erbij, Ik gebruik altijd een siliconenvorm omdat je aan het eind het er heel makkelijk uithaalt. Leg een vel bakpapier erin en vouw de overstekende delen over de randen heen.
Neem een grote kom erbij en breek hier de 5 eieren in. Kluts de eieren helemaal los en voeg dan het zout en de olie toe. Roer goed en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Met een grote lepel meng je het tot een mooie noten-pittenmix.

Schenk het in het bakblik met bakpapier en zet voor 50 minuutjes in de oven. Als het brood gebakken is haal je het uit de vorm en laat je het op een rooster afkoelen.
Tips voor het Pioppi pitten en notenbrood :
De tips die Nora ons geeft is dat dit pioppie pitten en notenbrood tot 4 dagen na het bakken in de koelkast is te bewaren. Daarna kun je het in plakken in de vriezer tot twee maanden bewaren.


Pioppi pitten en notenbrood
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 2 tl zout - Nora gebruikt er 1 maar dat vind ik iets te weinig
- 3 el oijlfolie
- 100 gr lijnzaad
- 1 zak noten/cranberry mix 250 gr - Nora gebruikte geen gedroogd fruit
- 150 gr zonnebloempitten
- 150 gr pitten/zadenmix
En zo maak je het:
- We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Neem daarna je cakeblik erbij, Ik gebruik altijd een siliconenvorm omdat je aan het eind het er heel makkelijk uithaalt. Leg een vel bakpapier erin en vouw de overstekende delen over de randen heen.
- Neem een grote kom erbij en breek hier de 5 eieren in. Kluts de eieren helemaal los en voeg dan het zout en de olie toe. Roer goed en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Met een grote lepel meng je het tot een mooie noten-pittenmix.
- Schenk het in het bakblik met bakpapier en zet voor 50 minuutjes in de oven. Als het brood gebakken is haal je het uit de vorm en laat je het op een rooster afkoelen.
Meer recepten zoals het Pioppi pitten en notenbrood uitproberen? Kijk Dan is naar onderstaande recepten.
Picknickbrood met fruitig water
koolhydraatarm notenbrood met amandelmeel bakken
Het is in 1 woord heerlijk.
Mijn man wil geen ander brood meer.
Hi Anita, wat leuk om te horen!! Gr Francine
Pingback: Influencer marketing en geld verdienen - Heerlijke Happen
Pingback: Little Italy event in Amsterdam met Nora French - Heerlijke Happen
Een heerlijk recept!
Pingback: Huevos rancheros een Mexicaans ontbijt - Heerlijke Happen
Pingback: Spicey sloppy Joe een echte klassieker - Heerlijke Happen
Gezond en ook nog eens erg lekker