Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de uien karameliseren. Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de uien op laag vuur voor een 20 minuten. Voeg dan de azijn en basterdsuiker toe. Roer door de uien en laat weer verder bakken tot de uien mooi goudbruin zijn.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit op een met bakpapier bekleedde bakblik.
Besmeer het deeg met de tapenade en schep daarop de gekarameliseerde uien.
Bekleed verder met de olijven, ansjovisfilets en ris de blaadjes van de takjes tijm erop.
Zet voor een twintigtal minuten in de oven tot de randjes mooi goudbruin zijn.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Pissaladière Niçoise met tapenade
Amount per Serving
Calories
53
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
10
mg
3
%
Sodium
301
mg
13
%
Potassium
79
mg
2
%
Carbohydrates
2
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
126
IU
3
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
38
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.