Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd alle groenten in plakjes/ blokjes/ringetjes. De groenten mogen wat fijner gesneden worden dan bij de klassieke Giardiniera! De olijven niet deze voegen pas later toe.
Doe alle gesneden groenten in een kom en strooi er de 80 gram zout op, vul aan met water tot alles helemaal onderwater staat. Zet de kom een nacht in de koelkast. De dag erna in een vergiet de groenten goed schoon spoelen en laten uitlekken.
Neem je pot erbij en doe alle specerijen erin, vul aan met de groenten en nu mogen ook de olijven die je in plakjes hebt gesneden erbij. Vul aan met de olie en azijn. ( Officieel alleen olie en evt wat water, maar door de azijn is het wat langer houdbaar). Goed schudden en dan in de koelkast zetten.
Laat de pot een dag of twee marineren voordat je het gaat eten.
Heerlijk Happen!
De potten gebruikt in dit recept hebben een inhoud van 1 liter.
Nutrition Facts
Pittige Chicago style Giardiniera
Amount per Serving
Calories
209
% Daily Value*
Fat
83
g
128
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
60
g
Sodium
8103
mg
352
%
Potassium
725
mg
21
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
16633
IU
333
%
Vitamin C
102
mg
124
%
Calcium
83
mg
8
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.