Het seizoen van de pompoen in nog steeds in volle gang, je kunt ze nog steeds overal kopen en dat is maar goed ook. Vaak zijn de pompoenen zo groot dat ik niet alles gebruik voor een bepaald recept en wat is dan beter om met de restjes een soep te maken?
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Was alle groenten en snij ze in grove stukken, doe ze daarna in een ovenschaal.Maak de knoflook en de uien schoon en hak deze in vieren en doe in de ovenschaal erbij. Strooi er wat peper en zout over en vervolgens de chilivlokken. Giet er wat olijfolie overheen en hussel de groenten goed door elkaar. Zet in de oven voor 35 minuten.
Het kan zijn dat de paprika wat zwartblakert maar dat is niet erg dit geeft de soep extra smaak.
In een soeppan breng je water aan de kook en voeg hier dan de groetenboulliontablet aan toe. Wanneer de groenten gaar zijn haal je de schaal uit de oven en kieper je alles bij de bouillon. Laat het geheel even doorkoken. Neem daarna je staafmixer erbij en mix het tot een gladde soep.
Neem ten slotte en grote schaal of een andere pan en een vergiet erbij en giet de soep hier doorheen, zo raak je de velletjes van de paprika’s kwijt en blijft er een heerlijke zachte soep over.
Nutrition Facts
Pittige paprika pompoensoep
Amount per Serving
Calories
109
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.05
g
Sodium
509
mg
22
%
Potassium
896
mg
26
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
17607
IU
352
%
Vitamin C
136
mg
165
%
Calcium
64
mg
6
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.