Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met je oven voor te verwarmen op 200 graden.
Schil vervolgens de uien, je kunt de pompoen schillen maar dat hoeft niet persé. Maak de knoflooktenen schoon en hak ze in tweeën.
Neem een ovenschaal erbij en doe hierin alle groenten, sprenkel er wat olijfolie overheen en strooi de specerijen erover, even goed husselen. Daarna zet je de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de groenten lekker zacht zijn.
Intussen breng je in een soeppan één liter water aan de kook en voeg je de boulliontabletten toe.
Haal daarna de ovenschaal uit de oven en voeg de groenten bij de bouillon en laat het even pruttelen.
En ten slotte pak je je staafmixer en mix je het tot een glad geheel.
Nutrition Facts
Pompoensoep
Amount per Serving
Calories
216
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Sodium
26
mg
1
%
Potassium
3096
mg
88
%
Carbohydrates
46
g
15
%
Fiber
14
g
58
%
Sugar
28
g
31
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
2273
IU
45
%
Vitamin C
199
mg
241
%
Calcium
194
mg
19
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.