francine bij: keuken kampioen pompoensoep

Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep

Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep

Mistige ochtenden, regenachtige dagen, vallende blaadjes: Het is herfst en dan is niets lekkerder dan een kruidige pompoensoep. Voor Keuken Kampioen mocht ik weer een filmpje opnemen om jullie te inspireren. En nu het bijna Halloween is en er pompoenen in overvloed te koop zijn is dit een lekkere soep. Hij is natuurlijk ook lekker makkelijk te maken, je kunt lekker snel op de bank kruipen met je kommetje soep! Dus deze Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep.

En dit heb je nodig voor één pan soep:

  • één fles pompoen
  • 3 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • 1 liter groenten boullion
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • een bekertje crème fraîche
  • 50 gram pompoenpitten

En zo maak je de soep:

-Begin met je oven voor te verwarmen op 200 graden.

-Schil vervolgens de uien, je kunt de pompoen schillen maar dat hoeft niet persé. Maak de knoflooktenen schoon en hak ze in tweeën.

-Neem een ovenschaal erbij en doe hierin alle groenten, sprenkel er wat olijfolie overheen en strooi de specerijen erover, even goed husselen. Daarna zet je de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de groenten lekker zacht zijn.

-Intussen breng je in een soeppan één liter water aan de kook en voeg je de boulliontabletten toe.

-Haal daarna de ovenschaal uit de oven en voeg de groenten bij de bouillon en laat het even pruttelen.

-En ten slotte pak je je staafmixer en mix je het tot een glad geheel.

Francine bij: Keuken Kampioen Pompoensoep

Neem je kommen of schaaltjes erbij en schep de soep erin, garneer met wat losgeklopte crème fraîche en pompoenpitjes: Heerlijk happen!

We gaan weer naar de feestdagen toe, dus binnenkort komen er nog meer filmpjes beschikbaar voor het bereiden van een lekker en makkelijk Kerstdiner. Hou dus mijn pagina in de gaten en veel kookplezier!